GRADSKI DERBI U ISTANBULU: Ovi rivali vode veliku bitku za plasman u Evropu

V.M.

04. 04. 2024. u 10:45

U okviru 31. kolu turske Superlige gledaćmo istanbulski derbi u kojem će Bašakšehir dočekati Bešiktaš na ''Bašakšehir Fatih Terim'' stadionu sa početkom u 19.30.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ИСТАНБУЛУ: Ови ривали воде велику битку за пласман у Европу

FOTO: Profimedia

Bešiktaš je trenutno četvrti na tabeli i drži poslednje mesto koje vodi u Evropu sa 46 osvojenih bodova, dok su gosti sakupili četiri poena manje, zauzimaju sedmo mesto i jasno je da današnji meč ima veliki značaj u borbi za plasman u Evropu iduće godine.

Niz od tri uzastopne pobede Bašakšehira prekinut je porazom od Ankaragudžua (1:2) na stadionu ''Erjaman'' pre reprezentativne pauze.

Iako je okončana serija dobrih rezultata, domaćini su se vratili u kontenciju za mesta koja vode u Evropu iz koje su izostali ove sezone i biće orni da ne dozvole da se to ponovi.

Za vreme pauze, ''sive sove'' su tempirale formu preko prijateljskih utakmica i na ubedljivo su slavili na mečevima sa Tuzlasporom (4:1) i Kodžaelisporom (5:2).

Pobedili su posljednje prvenstvene dve utakmice kod kuće protiv Antalijaspora i Samsunspora, i pokušaće da upišu i da ostvare ligaški het-trik, ali to ne neće biti lako jer im na noge dolazi ekip koja ih je pobedila u minula dva međusobna susreta.

Bešiktašove šanse za plasman u Evropu izgledaju sve lošije iz kola u kolo. Gost je što  izgubio poslednja tri prvenstvena meča, razlika u odnosu na ostale se ''istopila'' i sada ima samo jedan bod više od petoplasiranog Rizespora.

U svom poslednjem meču pred pauzu, ''crni orlovi'' su na stadionu izgubili od Antalijaspora (1:2), a pre toga su bolji od njih bili Gazijantep i Galatasaraj što dovoljno govori o lošoj formi u kojoj se nalaze.

Kao i njihov rival, za vreme pauze ''crno-beli'' su odigrali dva prijateljska meča i savladali su Budućnost (5:1) uz odigran remi sa Karagumrukom (1:1).

Bešiktaš generalno slabo igra u gostima ove sezone, osvojio je 20 bodova na 15 utakmica na strani, a na minulih pet je upisao samo jednu pobedu, tako da ne dolazi u dobrom ritmu na ''Bašakšehir Fatih Terim'' stadion.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Turuča, dok će kod gosta meč propustiti Bingol, Okslejd Čembelejn, Kilič, Učan i Hadžiahmetović. 

Momentum je na strani domaćina i verujemo da će Bašakšehir nastaviti sa kvalitetnim izdanjima pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,47)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NAGE SLIKE: Zbog ovih radova je Melanija Tramp podigla glas (FOTO)