SPEKTAKL NA "VEMBLIJU": Bolton i Oksford vade poslednju vizu za Čempionšip

O. M.

18. 05. 2024. u 12:28

VEMBLI stadion u Londonu biće danas poprište odlučujuće bitke za plasman u Čempionšip. Odluku o trećem putniku u najjaču drugu ligu na svetu doneće Bolton i Oksford, pobednici polufinalnih mečeva doigravanja.

СПЕКТАКЛ НА ВЕМБЛИЈУ: Болтон и Оксфорд ваде последњу визу за Чемпионшип

Foto Profimedia

Jedna od ove dve ekipe pridružiće se Portsmutu i Darbiju koji su se direktno plasirali kao prvi i drugi.

Dugo je Piterboro slovio za glavnog kandidata za promociju, ali je lošim igrama ispustio mesto u prva dva a kasnije u dvomeču sa Oksfordom pomalo i nesrećno ostao bez vize za Vembli.

Ovo "nesrećno" nikako ne znači da je Oksford nezasluženo u finalu plej-ofa. "Bikovi" su u poslednjih 12 utakmica izgubili samo dva puta. Jednom od Linkolna koji je u to vreme još bio u konkurenciji za plej-of, a drugi put od Boltona koji im je naneo težak poraz od 5:0.

S druge strane, Bolton je izgubio revanš polufinala od Barnslija, ali je ukupnim rezutatom prošao dalje. Pre tog poraza, Bolton je poslednji put izgubio još sredinom marta od Derbija.

U poslednjih pet mečeva između Boltona i Oksforda u Ligi jedan, Bolton je pobedio tri puta, Oksford Junajted je pobedio jednom, a jedan meč je završen nerešeno. Poslednji meč ova dva tima odigran je u martu 2024. godine, pomenutih 5:0 za Bolton.

Napad oba tima je izvanredan, Oksford Junajted je postigao 79 golova (četvrti u takmičenju), a Bolton vodi u ligi sa 86 golova. U defanzivi, Bolton je primio 51 gol (deli šestu do osmu poziciju u takmičenju), dok je Oksford Junajted primio 56 golova (deseti u takmičenju).

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NAGE SLIKE: Zbog ovih radova je Melanija Tramp podigla glas (FOTO)