BIĆE GOLOVA NA VEMBLIJU: Lids i Sautempton igraju utakmicu za sto miliona evra

O. M.

26. 05. 2024. u 07:55

SEZONU u kolevci fudbala, Engleskoj, zatvara utakmic finala plej-ofa za popunu Premijer lige. U njoj će se za boriti Lids junajted i Sautempton, koji su prošle godine napustili elitno društvo.

БИЋЕ ГОЛОВА НА ВЕМБЛИЈУ: Лидс и Саутемптон играју утакмицу за сто милиона евра

Foto: Profimedia

Tako se ipak neće desiti da se u Premijer ligu istovremeno vrate sve tri ekipe koje su prošle godine iz nje ispale, jer su direktan plasman ostvarili Lester kao prvak Čempionšipa i Ipsvič taun, koji je prošle sezone igrao u Ligi jedan, trećem razredu engleskog fudbala.

Iako finalna utakmica plej-ofa za popunu Premijer lige nema zvaničan nagradni fond ipak se često može pročitati i čuti kako je to "najskuplja" utakmica u svetu fudbala, jer pobedniku će kroz nagradni fond, koji garantuje najpopularnija i jedna od jačih liga na svetu, doneti oko 200 miliona evra u naredne dve godine. Mnogo biše nego što donose finale Lige šampiona ili Mundijala.

A posle duge i naporne sezone i nimalo lakih polufinala plej-ofa, knjiga je spala na dva imena - Lids i Sautempton.

Lids nije imao dobar početak sezone, sa dve pobede u sedam utakmica, ali su se posle toga probudili, posebno tokom zime. Od početka januara, ostvarili su niz od devet uzastopnih pobeda u ligi i bili su neporaženi u 15 utakmica do početka aprila.

Vodili su borbu za automatsku promociju do samog kraja, ali su na kraju završili na 3. mestu.

U polufinalu su pobedili Norič, posle 0:0 i 4:0 u dve utakmice. Na "Kerou Roudu", Danijel Fark je izabrao oprezniji pristup, koji je promenio u revanšu na "Eland Roudu".

Lids je dva puta igrao u plej-ofu za Čempionšip i nikada nije prošao. Jednom su izgubili u polufinalu (2019) i jednom u finalu (2006).

Sezonu su završili u lošoj formi sa jednom pobedom u šest utakmica. Uključujući utakmice plej-ofa, imaju dve pobede u poslednjih osam utakmica.

Lids je imao najviše utakmica bez primljenog gola u regularnom delu sezone, a samo je Lester  primio manje golova ukupno od njih.

Sautempton takođe nije dobro počeo sezonu sa tri pobede u prvih devet utakmica i bio je na 15. mestu. Za razliku od Lidsa, njihova odbrana je bila užasna.

Ali od kraja septembra su krenuli u dobar, istorijski niz od 22 utakmice bez poraza u ligi. Napredovali su na drugo mesto. Ali i oni su sezonu završili u ne tako dobroj formi i izgubili bitku za automatsku promociju.

Sautempton je eliminisao VBA u polufinalu. Posle 0:0 na "Hotornsu", pobedili su ih sa 3:1 na stadionu "Svete Marije".

Sautempton igra fudbal zasnovan na posedu lopte. To je prepoznatljiv stil menadžera Rasela Martina. Nisu uspeli da postignu gol u samo pet utakmica ove sezone i imali su zavidan prosek golova - 3,26 po utakmici.

Sautempton je samo jednom igrao u plej-ofu za Čempionšip, izgubivši u polufinalu od Derbija u sezoni 2006/07.

Početkom maja, Sautempton je pobedio u Lidsu sa 2:1. Samo jedan od poslednjih pet međusobnih susreta ovih ekipa nije došao GG.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)