BIVŠI GOLMAN PARTIZANA POMAŽE TADIĆU I FENERU: Pored pobede nad Istanbulsporom, "kanarincima" je za titulu potrebno i čudo u Konji

O. M.

26. 05. 2024. u 08:10

FENERBAHČE se drži svog sna da osvoji titulu u turskoj Superligi, a u nedelju će imati poslednju priliku, kada ugosti Istanbulspor na svom stadionu "Šukru Saradžoglu".

БИВШИ  ГОЛМАН ПАРТИЗАНА ПОМАЖЕ ТАДИЋУ И ФЕНЕРУ: Поред победе над Истанбулспором, канаринцима је за титулу потребно и чудо у Коњи

FOTO: Profimedia

Ali, na žalost navijača, "žuti kanarinci" ne zavise samo od sebe u ovoj utakmici jer tri boda zaostatka za "interkontinentalnim rivalom" Galatasarajem znači da će im biti potrebno čudo u vidu pobede Konjaspora na svom terenu protiv branioca titule Galatasaraja.

Konju odnevano sa klupe predvodi nekadašnji golamn Partizana i reprezentacije Jugoslavije Fahrudin Omerović koji je preporodio "orlove" od dolaska u klub. Konjaspor je sezonu inače počela pod trenerskom palicom Aleksandra Stanojevića.

"Žuti kanarinci" su produžili nadu da mogu do titule dramatičnom pobedom nad Galatasarajem prošlog vikenda, ali njihova sudbina i dalje delom zavisi od drugih rezultata. Fenerbahče je obezbedio da će trka za titulu ići na kraj teškom pobedom od 1-0 nad liderom lige Galatasarajem na Rams Parku prošlog vikenda.

Susret je bio napet, sa 11 žutih i crvenim kartonom. Zanimljivo, uprkos tome što su obe strane upisale po 11 pokušaja, samo je jedan udarac došao do mreže – pogodak Čalara Sojundžua u 71. minutu koji je obezbedio ovu dramatičnu završnicu sezone.

Ekipa Ismaila Kartala sada ima tri boda zaostatka za liderima i mogu da postanu šampioni samo ako pobede, a Galatasaraj izgubi.

Fenerbahče u na ruku u ovom meču ide istorijska dominacija nad današnjim protivnikom, pošto nije izgubio od Istanbulspora ni u jednom takmičenju od 2003. godine. Pored toga, mogu se pohvaliti drugim najboljim rezultatom kod kuće u ligi ove sezone, što bi trebalo dodatno da ojača njihovo samopouzdanje.

Sezona košmara Istanbulspora u Superligi završava se u nedelju. Njihov poslednji meč u Superligi protiv Fenerbahčea označava kraj turbulentne sezone poremećene promenama trenera, oduzimanjem bodova, pa čak i prekidom utakmice zbog kontroverzne sudijske odluke.

"Bikovi" su izgubili poslednjih pet mečeva, uključujući i poraz od Sivaspora sa 3:1 u poskednjem kolu. Ekipa Osmana Zekija Korkmaza završiće na dnu tabele, sasvim zasluženo, pošto je primila najviše golova i zabeležila najviše poraza u diviziji.

Uprkos užasnoj sezoni, Istanbulspor će nastojati da spase deo ponosa. Međutim, njihova poslednja pobeda u gostima kod Fenerbahčea stigla je još 2003. godine.

PAralelno sa trkom za titulu između Fenera i Galate, vodi se i ona za najboljeg strelca Lige između Galatinog Maura Ikardija i Fenerovog Edina Džeka. Trenutno Italijan ima tri gola više na kontu od "bosanskog dijamanta". S druge strane, u trci za najboljeg asistenta lige su kapiten Srbije i Džekov saigrač Dušan Tadić s jedne, odnosno Dris Martens iz Galatasaraja s druge strane. Belgijanac ima dva uspešna dodavanja više.

NAŠ TIP: 2+I&2+II (kvota 2,15)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)