GOLEADA U NAJAVI: Mbape i družina bi mogli ozbiljno da se ''raspucaju'' protiv večerašnjeg rivala

V.M.

09. 06. 2024. u 07:45

U poslednjoj utakmici pred odlazak na Euro, ''Galski Petlovi'' će na ''Matmut Atlantiku'' dočekati Kanadu (21.15).

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Мбапе и дружина би могли озбиљно да се распуцају против вечерашњег ривала

Tanjug/AP

Francuska sa epitetom glavnog favorita dočekuje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i može se reći da je to više nego opravdano. Generacija predvođena Kilijanom Mbapeom je iz godine u godinu sve bolja i od nje se očekuje da u jednom trenutku osvoji Evropsko prvenstvo na koje ''trikolori'' čekaju još od 2000. godine kada su u Belgiji i Holandiji savladali Italiju posle produžetaka (2:1).

Pored sjajnog Mbapea, koji je najbolji fudbaler sveta, Didije Dešam na raspolaganju ima još sjajnih fudbalera i njegova selekcija je ispunjena fenomenalnim igračima na svakoj poziciji.

To je najbolje pokazano na poslednjem Svetskom prvenstvu koje je održano u Kataru. Francuzi su imali veliki broj povreda i izostanaka ključnih igrača, ali i pored toga su predvođeni Mbapeom dogurali do finala koje bi verovatno i osvojili da nije bilo Emilijana Martineza koji je svojim odbranama doneo titulu prvaka sveta Argentincima.

Što se tiče kvalifikacija za predstojeće Evropsko prvenstvo, prošetali su se kroz grupu ''B'' u kojoj su bili ubedljivo prvi i jedino ih je remi sa Grcima u poslednjem kolu sprečio da imaju perfektan skor.

Postigli su više nego impresivnih 29 golova na osam odigranih mečeva, a najbolji strelac ''trikolora'' bio je Kilijan Mbape sa devet pogodaka na svom saldu.

Najubedljiviji trijumf u istoriji reprezentacije ostvarili su upravo za vreme ovog kvalifikacionog ciklusa kada su ''samleli'' Gibraltar sa čak 14:0.

Nakon toga poraženi su u prijateljskom meču protiv Nemačke (0:2), ali ubrzo su se vratili na pobedničku stazu savladavši Čile rezultatom 3:2.

Početkom ove nedelje savladali su Luksemburg (3:0), a današnji obračun sa Kanadom će im biti generalna proba uoči Evropskog prvenstva na kojem će nastupati u neugodnoj grupi ''D'' u kojoj su još Holandija, Poljska i Austrija.

Sa druge strane, Kanađani će nešto kasnije ovog meseca nastupati na turniru Kopa Amerika gde će biti u veoma teškoj grupi sa Argentinom, Peruom i Čileom.

Odlučili su ozbiljno da se pripreme za taj turnir jer su odlučili da odigraju prijateljske utakmice sa dosta kvalitenim reprezentacijama, Holandijom i Francuskom.

Nisu se lepo proveli protiv ''lala'' koje su ih savladale sa 4:0 i moraju znatno bolje odigrati na večerašnjem susretu kako ne bi bili poniženi od strane ''Galskih Petlova''.

Gosti su reprezentacija koja je u usponu, Svetsko prvenstvo u Kataru im je bilo prvo veliko takmičenje na koje su se plasirali posle dugo vremena, a posle toga su i dogurali do finala Gold kupa gde ih je savladala Amerika posle boljeg izvođenja penala.

Početkom maja, Kanađane je preuzeo Džesi Marš koji je imao nekoliko neuspelih avantura na klupi Lajpciga i Lidsa, tako da je i on oran da popravi svoju reputaciju i pokaže zašto je jedno vreme bio među najperspektivnijim trenerima sveta.

Očekujemo dosta golova na ovom susretu, u pitanju su reprezentacije koje igraju utakmice sa puno pogodaka i očekujemo da će to i večeras biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima