NIGERIJCI IMAJU PROBLEMA SA POSTIZANJEM GOLOVA: Izostanak Osimena je glavni razlog za to

V.M.

10. 06. 2024. u 08:00

U malom komšijskom derbiju u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine fudbaleri Benina će dočekati Nigeriju na stadionu ''Feliks Ufue-Boanji'' u Abidžanu (18.00)

НИГЕРИЈЦИ ИМАЈУ ПРОБЛЕМА СА ПОСТИЗАЊЕМ ГОЛОВА: Изостанак Осимена је главни разлог за то

FOTO: Tanjug/AP

Grupa ''C'' je jedna od najujednačenijih u dosadašnjem toku kvalifikacija i nakon tri odigrana kola, lider Lesoto ima samo tri boda prednosti u odnosu na šestoplasirani Zimbabve, tako da je jasno kakva će se borba voditi do samog kraja za plasman na Svetsko prvenstvo.

Tamo će voditi prvo mesto iz svake grupe, a pored toga svoje mesto na najbitnijem fudbalskom takmičenju dobijaju i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Benin nije dobro otvorio kvalifikacije, izgubio je od Južne Afrike uz remi sa Lesotom krajem prošle godine i delovalo je da će ovo biti još jedan razočaravajući ciklus za ''geparde''.

Međutim, pre par dana su savladali Ruandu sa 1:0 i tako se popeli na treće mesto grupe ''C'' i sada imaju prava da se nadaju da mogu ispisati istoriju i po prvi put se plasirati na Svetsko prvenstvo.

Pored tog trijumfa, dobra stvar za njih je to što su imali dan više odmora od Nigerijaca, kao i činjenica da su ''super orlovi'' podbacili u uvodnom delu kvalifikacija.

Aktuelni viceprvaci Afrike su odigrali tri remija do sada i to identičnim rezultatom, 1:1. Prvo su podelili plen sa Lesotom, a zatim Zimbabveom, odnosno Južnom Afrikom.

Postizanje golova je postalo ozbiljan problem sa Nigerijce koji su daleko kvalitetnija reprezentacija od svih rivala u grupi ''C'' i to je stvar koja najviše brine selektora Finidija Džordža.

Ipak, ukoliko danas slave ''super orlovi'' imaju šansu da zauzmu prvo mesto u grupi jer im lider Lesoto beži samo dva boda, tako da će osvajanje tri boda u Abidžanu biti primaran zadatak za gostujuću ekipu.

Nigerijci su gotovo redovni učesnici na Svetskim prvenstvima od kada su debitovali 1994. godine, ali prvenstvo u Kataru su propustili i sada će učiniti sve što mogu da po prvi put od njihovog debija ne vežu dva uzastopna neigranja na najbitnijem fudbalskom takmičenju.

Što se tiče izostanaka, Nigericji su bez Osimena i pod znakom pitanja je Bonifejs koji je propustio meč sa Beninom, dok će domaćini biti u punom sastavu u ovom malom komšijskom derbiju.

Očekujemo tvrd meč jer su tako u dosadašnjem toku kvalifikacija igrale ove reprezentacije, a blagu prednost bismo dali ''super orlovima'' koji su dosta kvalitetnija selekcija i samo je pitanje trenutka kada će ''proraditi''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)