GANA JE U OPASNOSTI DA OSTANE VEZ SVETSKOG PRVENSTVA: ''Crne zvezde'' moraju da slave kako bi preuzele primat u svojoj grupi

V.M.

10. 06. 2024. u 12:25

U četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine fudbaleri Gane će ugostiti Centralnu Afriku (21.00).

ГАНА ЈЕ У ОПАСНОСТИ ДА ОСТАНЕ ВЕЗ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА: Црне звезде морају да славе како би преузеле примат у својој групи

Foto Profimedia

Kvalifikaciona grupa ''I'' je veoma interesantna od samog starta i nakon tri odigrana kola čak tri reprezentacije imaju po šest bodova na svom saldu. To su vodeći Madagaskar, Komori i Gana, dok im za vratom dišu Mali i Centralna Afrika sa po četiri osvojena boda, tako da se svi izvan Čada koji je zacementiran za dno (nula bodova) bore za prva dva mesta.

Osvajač grupe će otići na Svetsko prvenstvo direktno, dok će četiri najbolje drugoplasirane ekipe zauzeti mesto u interkontinentalnom plej-ofu.

Što se tiče večerašnjih rivala, Gana jeste osvojila šest bodova, ali zbog slabe gol-razlike (3:2) tek je treća na tabeli i u opasnosti je da ostane bez Svetskog prvenstva, tako da mora podići formu kako bi se našla među vodeće dve ekipe.

Idealnu priliku za to imaće danas pred svojim navijačima u Kumasiju, ali to neće biti lak zadatak jer je Centralna Afrika pokazala da ume da bude neugodan protivnik u dosadašnjem toku kvalifikacija.

Gosti su neporaženi na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima i na njima su upisali tri pobede uz remi, tako da u odličnoj formi dočekuju današnji susret.

Domaćini će večeras biti bez nekoliko nosilaca igre poput Injakija Vilijamsa, Danijela Amartija i kapitena Andreja Ajua, ali kvalitet je i dalje na njihovoj strani jer je tu najbolji fudbaler ekipe Mohamed Kudus, kao i Semenjo, odnoso Nuama.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PESMA POSVEĆENA DUŠKU TOŠIĆU: Karleušinu najlepšu baladu je Marina Tucaković napisala zbog njihove ljubavi