MEČ BEZ PRITISKA: ''Orlovi'' traže izlaz iz krize

V.M.

11. 06. 2024. u 08:30

FUDBALERI Kazahstana će večeras odigrati prijateljski meč sa Azerbejdžanom na ''Haladaš stadionu'' u Mađarskoj (14.00).

МЕЧ БЕЗ ПРИТИСКА: Орлови траже излаз из кризе

Foto: Profimedia

Azerbejdžan nikada u svojoj istoriji kao samostalna zemlja nije igrao u finalu velikog turnira, a ta tradicija nastavila se i ove godine jer neće biti prisutni na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, jer su osvojili samo sedam bodova u kvalifikacionoj grupi ''F'' što je bilo dovoljno za razočaravajuće četvrto mesto.

Kvalifikacioni ciklus završili su ubedljivim porazom od Belgije (0:5), a nakon toga su odigrali tri prijateljska meča u kojima su upisali sve moguće ishode.

Savladali su Mongoliju sa 1:0, a nakon toga su krajem marta remizirali sa Bugarima (1:1), dok su pre par dana rutinski savladani od strane Albanije rezultatom 1:3.

Pošto ne igraju na Euru, četi Arifa Asadova je jedino preostalo da se pripremi za predstojeću Ligu nacija koja počinje početkom novembra i u njoj će nastupati u grupi ''1'' lige ''C'' zajedno sa Švedskom, Estonijom i Slovačkom.

Sa druge strane, Kazahstan je imao jedan od boljih kvalifikacionih ciklusa u svojoj istoriji i imao je šansu da se plasira na Euro u poslednjem kolu, ali poraz od Slovenije ga je skupo koštao (1:2) i morao je da se zadovolji četvrtim mestom koje je zauzeo sa 18 sakupljenih bodova.

Nakon toga učestvovao je i u baražu za Evropsko prvenstvo, ali to je bilo kratkog daha jer ga je odmah u polufinalu više nego ubedljivo savladala Grčka sa 5:0.

Posle te utakmice, 'orlovi'' su doživeli uzastopne poraze od Luksemburga i Jermenije u prijateljskim utakmicama, tako da se ne nalaze u dobrom ritmu uoči večerašnjeg susreta.

Potrudiće se da izbegnu četvrti uzastopni poraz, a kao i Azerjbejdžanu, ovo će im biti poslednja utakmica pred početak Lige nacija u kojoj se nalaze u grupi ''3'' divizije ''B'' zajedno sa Norveškom, Slovenijom i Austrijom.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, Kazahstan i Azerbejdžan su ukrštali koplja čak 12 puta i blagu prednost imaju ''orlovi'' koji su upisali pet pobeda naspram tri trijumfa ''azera'', a viđena su i četiri nerešena ishoda.

Iako nije u dobroj formi, smatramo da je Kazahstan kvalitetniji tim od Azerbejdžana i tipujemo duplu šansu na njega.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)