BIĆE BURNO U BRAZILU: Kada igraju ovi gradski rivali, uvek je zanimljivo

V.M.

11. 06. 2024. u 09:00

SAT vremena posle ponoći ćemo gledati gradski derbi između Botafoga i Fluminensea koji se sastaju na ''Olimpijskom stadionu Nilton Santos'' u okviru osmog kola brazilske Serije A.

БИЋЕ БУРНО У БРАЗИЛУ: Када играју ови градски ривали, увек је занимљиво

Foto: Profimedia

Kao i prošle godine, Botafogo se nalazi u samom vrhu tabele Serije A, trenutno su treći i imaju samo bod zaostatka u odnosu na vodeći Flamengo.

Od kada je Artur Žorž imenovan za trenera u aprilu, ovaj tim je pobedio u pet od poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima na domaćem terenu, a jedini poraz je stigao u ligaškoj utakmici protiv Bahije (1:2).

Najopasnije oružje ove ekipe je napad, postigli su 13 prvenstvnih golova do sada i zajedno sa Flamengom imaju najefikasniju navalu u Seriji A.

Odigrali su tri utakmice kod kuće do sada i posle pobeda nad Atletiko Gojanseom i Žuventudeom doživeli su pomenuti poraz od Bahije.

Takođe, tradicija će večeras biti na strani ''usamljene zvezde'' koja je ostvarila četiri uzastopne pobede nad Fluiminenseom uz impresivnu gol-razliku na tim mečevima, 8:2.

Što se tiče gostujućeg sastava, on se muči da pronađe konstantnost u igri i zauzima razočaravajuće 15. mesto na tabeli sa samo šest osvojenih bodova iz uvodnih sedam utakmica.

Glavni problem čete Fernanda Diniza su igre na gostovanjima, nisu osvojili nijedan bod na strani i na tri utakmice su doživeli isto toliko poraz, a usput su postigli samo dva gola na tim mečevima.

Ono što takođe brine je to da su već nekoliko puta ove sezone dobro otvarali meč i postizali prvi gol, ali nakon toga bi dolazilo do pada u nastavku igre i uglavnom su gubili utakmice u takvim slučajevima.

Čak pet puta su postizali prvi gol na meču u Seriji A i osvojili su samo tri boda u takvim slučajevima, što govori da imaju problem da odigraju konstantno punih 90 minuta.

Slaba igra u odbrani je takođe veliki problem, primili su čak 13 golova do sada i moraju rešiti to ukoliko žele da se izdignu na tabeli.

Za razliku od prvenstva, dobro im ide u Kopa libertadoresu gde su se prošetali kroz grupnu fazu sa 14 osvojenih bodova i odlično su započeli odbranu najprestižnijeg trofeja u Južnoj Americi koji su osvojili savladavši Boku Juniors sa 2:1 posle produžetaka.

Izostanci muče i jedne i druge, domaćini će biti bez Nasimenta, Pabla, Džefinja i Eduara, dok će sa druge strane meč propustiti Lele, Andre i verovatno Tijago Silva koji i dalje nije debitovao od kada je proteklog maja pojačao tim nakon što mu je istekao ugovor sa Čelsijem.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)