UKRAJINA JE U PROBLEMU: Poraz bi mogao da znači kraj puta za ''žuto-plave''

V.M.

21. 06. 2024. u 07:30

U okviru grupe ''E'' Evropskog prvenstva u fudbalu danas ćemo od 15 časova gledati obračun između Slovačke i Ukrajine koji se sastaju na ''Merukr špilareni'' u Diseldorfu.

УКРАЈИНА ЈЕ У ПРОБЛЕМУ: Пораз би могао да значи крај пута за жуто-плаве

FOTO: Tanjug/AP

Današnji rivali su bili akteri velikih iznenađenja u prvom kolu, samo su se Slovaci radovali na svom meču, dok su Ukrajinci pognute glave napustili teren protiv Rumuna.

Slovačka je odigrala veoma solidno protiv Belgijanaca, povela je rano preko Šranca i uzdala se u svoju stamenu odbrana koja je bila odlična tokom kvalifiakcija, a nije podbacila ni sada kada je to bilo najpotrebnije, mada je imala dosta sreće jer su Lukaku i družina promašili nekoliko čistih šansi, a uz to su im bila poništena dva gola.

Ipak, pobedi se u zube ne gleda i ''sokoli'' su sada na odličnom putu da se nađu u nokaut fazi velikog takmičenja po prvi put od 2016. kada su takođe na Euru zaigrali u osmini finala gde ih je savladala Nemačka.

Pošto pored dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe dalje idu i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, a kako su već sakupili tri boda, možda im i to bude dovoljno za prolaz, ali kako bi bili sigurni potreban im je još jedan poen iz mečeva sa Ukrajinom i Rumunijom.

Što se tiče izabranike Sergeja Rebrova, oni su debelo podbacili u prvom kolu, nadigrani su od strane Rumuna i ubedljivo su poraženi rezultatom 3:0. S obzirom na to da su bili favoriti na tom meču, doživeli su veliki šok, a sada se moraju pod hitno ''probuditi'' kako ne bi bili eliminisani.

Već imaju negativnu gol-razliku od minus tri što je veliki problem, a kako u poslednjem kolu igraju sa Belgijom vrlo vervatno će morati danas da igraju na pobedu kako bi prošli dalje.

I bod protiv Slovaka bi ih ostavio u borbi, ali u tom slučaju bi morali da jure trijumf protiv Belgijanaca, što svakako nisu planirali uoči samog Eura.

Ukrajinci su uoči samog takmičenja doživeli poraz od Poljske uz očekivan trijumf nad Moldavijom, tako da se ne može reći da su u dobrom ritmu došli na Euro koji su takođe osigurali uz dosta problema, jedva pobedivši Bosnu i Island u baražu.

Mogu se očekivati određene promene u sastavu Ukrajinaca, verujemo da će Sergej Rebrov napraviti par promena u odnosu na meč sa Rumunima, dok sa druge strane Kalcona nema razlog da išta menja i očekujemo istih 11 na terenu za Slovake kao u prvom kolu.

Očekujemo dosta bolju partiju ''žuto-plavih'', ali Slovaci će sigurno ponovo postaviti bedem ispred svog gola koji neće biti lako probiti, zbog toga tipujemo duplu šansu na Ukrajinu uz malo golova.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA RADNA MESTA I DUGAČAK SPISAK BENEFITA: Sve o uslovima koje nudi kompanija Mercator-S