AHLI NEMA PRAVO NA GREŠKU: Šampion Afrike neće imati lak zadatak da dostigne odbeglog lidera egipatskog prvenstva

O. M.

18. 06. 2024. u 12:21

AL AHLI gostuje Itihadu u 26. kolu egipatskog prvenstva. Iako su ekipe bodovno izjednačene, razlika u kvalitetu je na strani gostujuće ekipe koja ima čak devet odigranih utakmica manje.

АХЛИ НЕМА ПРАВО НА ГРЕШКУ: Шампион Африке неће имати лак задатак да достигне одбеглог лидера египатског првенства

Foto: Profimedia

Nije nikakva novost da "crveni đavoli" zaostaju u utakmicama za ostatkom lige, jer im savez izlazi u susret odlaganjem zbog obaveza najboljeg kluba veka u međunarodnim takmičenjima.

Na kraju obično Al Ahli nadoknadi bodovni zaostatak i osvoji naslov prvaka, što se nije desilo samo tri puta u poslednjih 11 godina. Sva tri puta priliku je iskoristio najveći rival Zamalek.

"Kraljevski klub" je i poslednji koji je uspeo da pobedi "crvene đavole", a to je bilo u aprilu ove godine kada je derbi završen pobedom domaćina od 2:1.

Itihad nije ekipa koja može stati na put Ahliju i njegovom nizu od devet utakmica bez poraza. Deset pobeda i jedan remi je skor koji "tim veka" ima protiv današnjeg rivala u 11 poslednjih susreta.

Ahli je pre tri nedelje odbranio naslov prvaka Afrike, osvojivši ga po rekordni 12. put. Polovinu od tih 12 titula osvojili su u poslednjih osam godina, a njihovu dominaciju prekidao je samo marokanski Vidad sa dve titule. 

Titulu šampiona Afrike proslavili su ne baš ubedljivom pobedom u zaostaloj utakmici 11. kola prvenstva protiv davljenika Farkoa koji je u zoni ispadanja. Napad je dobro funkcionisao ali je odbrana dopustila protivniku da se razmaše i uputi previše udaraca na gol. Istina, na kraju je jedini gol za domaćina bio autogol, ali mogli su u završnici i do senzacionalnog boda.

Al Ahli će ove godine morati dobro da se pomuči da stigne Priramidse koji igraju sjajno i sa 56 bodova predvode prvoligaški karavan. Šampion ima čak 20 bodova manje iz sedam utakmica manje, što znači da moraju da pobede sve zaostale ako žele da preskoče trenutnog lidera. Zbog toga kiks u ovoj utakmici je luksuz koji "crveni đavoli" sebi ne smeju da dopuste.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ŠESTOJ DECENIJI: Holivudski glumac zadao domaći zadatak i mnogo mlađim muškarcima (FOTO)