ODBRANA JE LOŠIJI DEO OBA TIMA: Domaćin nijednom nije sačuvao mrežu ove sezone

O. M.

22. 06. 2024. u 09:00

BOTAFOGO gostuje novom prvoligašu Krisjumi u 11. kolu brazilske Serije A.

ОДБРАНА ЈЕ ЛОШИЈИ ДЕО ОБА ТИМА: Домаћин ниједном није сачувао мрежу ове сезоне

Foto: Profimedia

Sezona u Brazilu praktično je još u početnoj fazi a već polako postaje jasno da će biti ista gužva u vrhu do samog kraja, kao i prošle godine, kada je Botafogo posle očajne završnice ispustio prilično veliku bodovnu prednost i naslov šampiona prepustio Flamengu.

Botafogo je u prošlom kolu osvojio samo bod protiv Atletiko Paranaensea i to golom za 1:1 u osmom minutu nadoknade. Tako je otvorio vrata Flamengu da se vrati na čelo tanele ukoliko savlada Baiju u derbiju kola.

S druge strane, Krisjuma je u prethodnoj rundi ostvarila drugu pobedu u Seriji A, 2:1 protiv Atletiko Gojanijensa. Bila je to prva pobeda ove ekipe posle skoro dva meseca, kada su sa 4:o slavili protiv Vaska da Game. Time su prekinuli niz od četiri utsakmice bez pobede. Prethodno su vezali pet poraza u svim takmičenjima pre nego što su konačno remizirali sa Baijom u prvenstvu. Ekipa iz Salvadora ih je pobedila dva puta u tom nizu od pet poraza, bilo je to u okviru šesnaestine finala Kupa.

Sada će izabranici Klaudija Tenkatija pokušati da ostvare prvu pobedu na svom terenu, pošto su trijumfi nad Vaskom i Gojanenseom došli na strani. Pred svojim navijačima doživeli su redom neuspehe protiv Huventudea, Palmeirasa, Kujabe u prvenstvu, kao i protiv Baije u pomenutom kup-meču.

Poraz od Kujabe od 5:2 je posebno razočaravajući, a ekipa na svom "Eriberto Hurbe" stadionu nijednom nije uspela da sačuva mrežu.

Teško da će im to uspeti protiv Botafoga, koji ima najbolji napad u Seriji A.

Posle tri uzastopna meča bez kapitulacije odbrane u svim takmičenjima, izabranici portugalskog stručnjaka Artura Žorža su primili u uzastopnim prvenstvenim mečevima protiv Gremija (pobeda 2:1) i Atletika (1:1).

Odbrana je lošiji deo tima, na deobi petog do osmog mesta su po broju primljenih golova, ali već pomenuti najbolji napad je garancija uspeha.

Botafogo je u gostima izgubio samo jednu utakmicu, 3:2 od Kruzeira kada su sa igračem manje izjednačili na 2:2, a onda nesrećno primili gol u osmom minutu nadoknade.

Sa deset osvojenih bodova na strani su drugi najuspešniji iza Palemirasa koji je sa gostovanja doneo 13.

Krisjuma i Botafogo nisu se sastajali već skoro punu deceniju, od 2015. godine kada su delili megdan u Seriji B. Tada je Krusijuma pobedila kod kuće sa 1:0, dok je meč u Riju završen bez golova.

Klikni na link za NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)