PROGNOZA ZA BERLIN - KIŠA GOLOVA: Austrija i Holandija bore se za pozicije u osmini finala

O. M.

25. 06. 2024. u 09:44

Holandija i Austrija sastaće se u Berlinu u poslednjem kolu Grupe D EURO 2024, meču koji će odrediti raspored timova u osmini finala. Susret je zakazan za 18 časova na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu.

ПРОГНОЗА ЗА БЕРЛИН - КИША ГОЛОВА: Аустрија и Холандија боре се за позиције у осмини финала

FOTO: Tanjug/AP

Holandija je trenutno prva u grupi, ali može da padne i na treće mesto. "Lale" imaju isti broj bodova kao Francuska i samo bod više od Austrije. Pošto se očekuje da svetski vicešampion lako izađe na kraj sa Poljskom, poraz protiv Austrije odveo bi Holandiju na treće mesto i time verovatno na duel sa Engleskom u osminu finala.

S druge strane, u slučaju osvajanja prvog mesta protivnik bi im bila Turska ili Češka i to je već više nego dovoljan motiv.

Holandija mora da osvoji najmanje bod za direktan prolaz u osminu finala, a pobeda bi obezbedila prvo mesto. Možda bi i bod bio dovoljan za prvo mesto, ali samo ako Poljska iznenadi i ne izgubi od Francuske.

Holanđani su loše igrali protiv Francuza u napadu, ali su bili odlični u odbrani. Čini se da im je odbrana najbolji deo tima.

Holandija je neporažena u zvaničnim utakmicama od prošlog oktobra kada je izgubila od Francuske u Ligi nacija.

U pet zvaničnih utakmica su neporaženi, a u četiri nisu primili gol. 

Javnost u Holandiji je još uvek ogorčena zbog poništenog gola protiv Francuske jer većina, uključujući i selektora Ronalda Kumana, smatra da pogodak Ćavija Simonsa bio regularan. Da je priznat, Holanđani bi sad bezbrižno ušli u ovu utakmicu.

Austrija je pobedom nad Poljskom obezbedila najmanje treće mesto, a sa tri boda su u dobroj poziciji da napreduju kao jedan od četiri najbolja trećeplasirana tima, čak i ako izgube danas.

Međutim, ako postoji šansa za osvajanje prva dva mesta, zašto je ne iskoristiti? Naročito kada se zna da bi time izbegli neugodne Engleze u osmini finala. Austrija igra veoma dopadljiv fudbal pod vođstvom Ralfa Rangnika, ali on donosi i rezultate.

Samo jednom su završili utakmicu bez gola u poslednje skoro dve godine, i to protiv Francuske u prvom kolu. Izuzetno su efikasni i zanimljiva ekipa za gledanje.

U poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima imaju samo jedan poraz i sedam pobeda, uz dva ili više golova postignutih u šest od tih devet utakmica.

Ove dve reprezentacije sastale su se u grupnoj fazi i na prošlom Evropskom prvenstvu. Tada je Holandija pobedila sa 2:0, golovima Depaja i Dumfrisa, i obezbedila prvo mesto na kraju. Austrija je s druge pozicije takođe otišla u drugu fazu.

Imajući u vidu da su obe ekipe praktično obezbedile prolaz, možemo da očekujemo otvoreniju igru i golove s obe strane.

Kliknite na link za NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,73) 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima