SKALONI ODMARA NAJVEĆE ZVEZDE: Prilika za Peru da posle osam godina ugrozi gol svetskih prvaka

O. M.

29. 06. 2024. u 09:25

ŠAMPION Sveta i Južne Amerike nastavlja odbranu kontinentalnog naslova. Protivnik Argentincima u trećem kolu Kopa Amerika je Peru, a susret je na programu u noći između subote i nedelje na stadionu "Hard rok" u Majamiju.

СКАЛОНИ ОДМАРА НАЈВЕЋЕ ЗВЕЗДЕ: Прилика за Перу да после осам година угрози гол светских првака

Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

"Gaučosi su sa dve pobede obezbedili polaz u četvrtfinale, ali ne i prvo mesto jer o njemu ne odlučuju međusobni susreti nego gol-razlika pa Kanada u slučaju ubedljivog poraza Argentine od Perua i svoje pobede nad Čileom još može do prvom mesta.

Malo je međutim verovatno da Peru može da iznenadi svetske šampione, a sami izabranici Lionela Skalonija nemaju razloga da kalkulišu, a i kada bi to hteli teško bi mogli da utiču na izbor protivnika jer se još ne zna ko će iz grupe B, s kojom se ukršta njihova grupa, uopšte proći dalje a kamoli s koje pozicije.

Na putu do prve pozicije u grupi Argentina je rutinski prošla Kanadu i Čile, bez primljenog gola. Kanada je imala samo dva udarca ka golu, a Čile tri. Za tako čvrstu odbran unajzaslužniji je dvojac centralnih bekova Kristijan Romero - Lisandro Martinez koji je sjajno obavio posao u oba meča.

Aktuelni šampion sveta je u nizu od sedam uzastopnih pobeda, ako se uzmu u obzir i prijateljske utakmice, a u pet od tih sedam mečeva nije primio gol. Put do mreže svetskih prvaka pronašli su samo Gvatemala (4:1) i Kostarika (3:1) u prijateljskim utakmicama, koje su "gaučosima" više služile za uigravanje napada. Pa i tada je odbrana dobro funkcionisala, protiv Gvatemale je Lisandro Martinez nesrećno pogodio sopstvenu mrežu u prvom minutu, a Kostarika je do vođstva stigla preko Ubaldea koji je iskoristio loptu koju mu je direktno na nogu boksovao golman Argentine Emilijano Martinez.

A od poslednjih osam takmičarskih utakmica Argentina je na sedam sačuvala mrežu. To nije uspela samo protiv Urugvaja koji ju je u kvalifikacijama za Mundijal pobedio sa 2:0, što je bio i prvi poraz "gaučosa" još od prvog kola grupne faze prethodnog Mundijala.

Ukoliko završi na prvom mestu, Argentina će se suočiti sa vicešampionima iz Grupe B, u kojoj pred poslednje kolo Venecuela ima šest bodova, a Ekvador i Meksiko po tri. Jamajka je bez bodova i već eliminisana jer u poslednjem kolu Ekvador i MEksiko igraju međusobno.

Peru je osvojio samo bod iz prva dva susreta i nije postigao gol. Protiv Čilea su odigrali bez golova a od Kanade su izgubili minimalnim rezultatom.

Na prethodnom Kopa Amerika 2021. godine, Peru je stigao do polufinala, a 2019. čak i do finala. Na poslednjih pet turnira imaju jedno drugo, dva treća i jedno četvrto mesto, uz jedno četvrtfinale. Poslednji put grupu nisu prošli 1995. godine u Urugvaju.

Sada su vrlo blizu da prekinu tu tradiciju. Da bi prošao grupu, Peru mora da pobedi Argentinu i da se nada da Čile neće izgubiti od Kanade, ali ni da je neće pobediti sa većom razlikom nego Peru Argentinu.

U zvaničnim utakmicama Peru je užasan, trenutno ima devet utakmica bez pobede.

Čak osam od tih devet zvaničnih utakmica završeno je bez postignutog gola! Poslednju pobedu u zvaničnim utakmicama ostvarili su u martu 2022. protiv Paragvaja u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Kako stvari sada stoje, ostaće bez plasmana na Mundijal, jer su posle trećine odigranih kvalifikacija poslednji na tabeli sa samo dva boda i jedina su ekipa bez pobede.

Imajući u vidu formu obeju ekipa, kao i renome reprezentacija i naročito igrački kadar kojim selektori raspolažu, Argentina je ubedljivi favorit. Bez obzira što je Argentina već u četvrtfinalu, što Skaloniju nudi mogućnost i da rotira sastav, male su šanse da bi Peru to mogao da iskoristi i osvoji neki bod ovde. Ali, možda konačno dođe do gola protiv vladara sveta i Južne Amerike, što mu nije uspelo još od 2016. godine.

Klikni na link za NAŠ TIP: GG (kvota 2.31)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)