BIVŠI ŠAMPION EVROPE SE VRAĆA NA STAZE STARE SLAVE: "Crveno-plavi" su nadomak osvajanja novog trofeja

V.M.

04. 07. 2024. u 10:51

U rumunskom Superkupu gledaćemo obračun između FKSB-a i Kornivul Hundeoare (19.00).

БИВШИ ШАМПИОН ЕВРОПЕ СЕ ВРАЋА НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ: Црвено-плави су надомак освајања новог трофеја

Foto: Profimedia

FKSB je osvajanjem titule osigurao igranje u Superkupu. To je bila prva titula rumunskog velikana posle devet godina pauze i dokaz je uspona koji je bivši osvajač Lige šampiona napravio u poslednjih par sezona.

Ono što je bitno za njih je da je osovina ekipe ostala na okupu, nosioci igre nisu napustili klub, a dovedeno je i par pojačanja od kojih je najzvučnije desno krilo Marius Stefanesku koji je plaćen milion i trista hiljada evra Šepšiju.

Navijače raduje poslovanje uprave koja očigledno želi klub da vrati zlatnim vremenima kada je dominirao rumunskim fudbalom i ako ovako nastave da rade, verovatno će u tome i uspeti.

FKSB je već započeo pripreme krajem juna, odigrao je dva prijateljska meča do sada i ostvario je pobede nad Apeldornom (8:0) i Almereom (2:1), tako da u dobrom ritmu dočekuje današnji meč.

Doduše, očekuje se da danas bude bez mladih talenata Olarua i Komana, kao i golmana Tarnovanua koji su bili deo rumunske reprezentacije koja je pre par dana eliminisana od Holandije u osmini finala Evropskog prvenstva.

Za rivala će imati Hunedoaru koja je sve iznenadila osvajanjem kupa. U pitanju je drugoligaška ekipa koja je tako napravila ogroman uspeh i osvojili svoj prvi veliki trofej u istoriji kluba.

Ono što je posebno zanimljivo je to da Kornivul nije obezbedio plasman u prvu ligu, ali zbog osvajanja Kupa Rumunije igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope i u prvom kolu ga očekuje veoma težak zadatak jer će za protivnika imati mađarski Pakš.

Popularni "gavrani" su takođe ranije započeli pripreme nego inače i odigrali su dva prijateljska meča sa Celjem i Borcem iz Banjaluke na kojima su poraženi sa po 0:2.

Jasno je da je FKSB danas veliki favorit, a mi verujemo da će tu ulogu i opravdati.

NAŠ TIP: FKSB - Kornivul Hunedoara 1 (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovog leta pravac na Kipar!