"CRVENI" POČINJU DA IGRAJU TEK U NASTAVKU: Mreže će mirovati do poluvremena

O. M.

05. 07. 2024. u 09:20

U drugom četvrtfinalu Kopa Amerika sastaju se Venecuela i Kanada. Utakmica se igra u noći između petka i subote na stadionu NFL tima Dalas kaubojsa u predgrađu Dalasa Arlingtonu.

ЦРВЕНИ ПОЧИЊУ ДА ИГРАЈУ ТЕК У НАСТАВКУ: Мреже ће мировати до полувремена

Foto: Profimedia

Velika drama viđena je u prvom četvrtfinalu u kome je branilac naslova Argentina tek posle izvođenja jedanaesteraca izborila mesto među četiri najbolje ekipe.

Upravo Argentina čeka pobednika iz ovog duela u polufinalu. "Gaučosi" su već igrali protiv Kanade u grupnoj fazi kada su na startu takmičenja pobedili sa 2:0. Kanada je u drugom kolu pobedila Peru sa 1:0, onda u trećem odigrala bez golova protiv Čilea i tako skupila četiri boda koliko joj je bilo dovoljno za drugo mesto i istorijski plasman u četvrtfinale Kopa Amerika. Treba napomenuti da su Kanađani do nokaut faze stigli uprkos negativnoj gol-razlici u grupi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kanada je inače, uz Jamajku, bila jedna od dve reprezentacije koje su na Kopa Amerika došle preko baraža.

S druge strane, Venecuela je u svojoj grupi osvojila ubedljivo prvo mesto sa maksimalnih devet bodova iz tri utakmice.  Primili su samo jedan gol i to u prvoj utakmcii protiv Ekvadora koji je poveo, ali je "vinotinto" preokrenuo i taj meč, a kasnije savladali i Meksiko (1:0), odnosno Jamajku (3:0) i našli se među osam najboljih reprezentacija Amerike.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Venecuela nikada nije ostvarila tri pobede u grupnoj fazi kopa Amerika. Zapravo, nakon što su na svom prvom učešću 1967. godine imali jednu pobedu, usledio je periodu od 1975. godine do 2007. godine kada na 12 kontinentalnih šampionata nisu upisali nijednu pobedu. 

Poslednjih 17 godina stvari se popravljaju, Venecuela je upisala jedno polufinale i tri četvrtfinala od tada, što je ogroman uspeh za jedinu državu Latinske amerike u kojoj fudbal nije najpopularniji sport (ovde je to bejzbol). 

Venecuela je u prethodna dva četvrtfinala zaustavljana od Argentine, a kad su igrali polufinale nesrećno su izgubili od Paragvaja na penale, da bi posle potpuno pali u borbi za treće mesto i izgubili sa 4:1 od Perua. Ni u jednoj od prethodne četiri četvrtfinalne utaskmice na Kopa Amerika, Venecuela nije uspela da sačuva mrežu.

A poslednji poraz od ekipa iz Konkakaf zone, Venecuela je pretrpela još u junu 2019. godine od Meksika. Od tada vezali su osam utakmica bez izgubljene protiv ekipa iz Severne i centralne Amerike i Kariba.

Kanada je debitant na Kopa Amerika i postala je tek treća reprezentacija kojoj je uspelo da u svom prvom nastupu izbori prolaz u nokaut fazu. Pre nje to je uspelo samo još Meksiku i Hondurasu. 

Kanada je postigla samo jedan gol u grupnoj fazi, onaj u pobedi nad Peruom koji joj je bio dovoljan za prolaz. "Crveni" od početka godine nijednom nisu postigli gol u prvom poluvremenu utakmice, ali nisu ni primili nijedan u prvih 45 minuta poslednjih osam utakmica. poslednji ko je uspeo da im da gol u prvom poluvremenu bio je Japan, u pobedi 4:1 prošlog oktobra.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 0-1|&1+|| (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!