ČITAVA EVROPA SA NESTRPLJENJEM OČEKUJE OVAJ MEČ: Kada igraju Portugal i Francuska, spektakl je zagarantovana stvar

V. M.

05. 07. 2024. u 08:00

JOŠ jedan fantastičan četvrtfinalni duel na Evropskom prvenstvu gledaćemo večeras na ''Folksparkstadionu" u Hamburgu, gde će se sastati dve fudbalske sile, Portugal i Francuska (21.00).

ЧИТАВА ЕВРОПА СА НЕСТРПЉЕЊЕМ ОЧЕКУЈЕ ОВАЈ МЕЧ: Када играју Португал и Француска, спектакл је загарантована ствар

Foto: Profimedia

Po skorijim uspesima obe reprezentacije, ovaj obračun se možda može okarakterisati i najvećim derbijem četvrtfinale faze Eura, ali ipak zbog prikazanih igara na prvenstvu taj epitet pripada obračunu Španije i Nemačke.

Francuzi su na ovo takmičenje došli kao glavni favoriti i za sada nisu oduševili svojim nastupima, ali ono što je bitno je da su beležili pozitivne rezultate i izgledali bolje iz utakmice u utakmicu. Doduše, imali su jedan veliki kiks kada su u trećem kolu grupne faze ispustili prednost protiv Poljske (1:1) i tako ispustili priliku da preko lakšeg dela žreba doguraju do završnice takmičenja.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ipak, ova generacija predvođena Kilijanom Mbapeom, Ngolom Kanteom i Antoanom Grizmanom je pokazala da joj nije problem ni da na teži način dođe do cilja, što smo videli na svetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru, gde su u dva navrata nastupali u finalima uz polovičan uspeh.

U osmini finala odigrali su svoj najbolji meč na Euru protiv Belgijanaca, taktički su u potpunosti nadigrali protivnika, nisu srljali, kontrolisali su igru tokom čitavih 90 minuta, a nagrada toga došla je u samoj završnici meča kada je posle udarca Randala Kolo Muanija, Jan Fertongen skrenuo loptu u gol i tako doneo pobedu "galskim petlovima".

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Iako su postigli samo tri gola na ovom prvenstvu, Francuzi su uspehe bazirali na izuzetno kvalitetnoj odbrani koja je primila jedan gol do sada i to sa penala koji je realizovao Robert Levandovski.

Donekle je i logično što četa Didijea Dešama igra fudbal na kontre, jer ima verovatno najkvalitetniju odbranu na čitavom Euru. Majk Menjon je već godinama među najboljim golmanima sveta, dok je defanzivna četvorka (Kunde, Upamkeno, Saliba, Ernandez) baš uigrana, a ne sme se zaboraviti ni jedan od najboljih zadnjih veznih igrača svih vremena Ngolo Kante koji se nakon dve godine pauze vratio u reprezentaciju i ponovo oduševljava svojim briljantnim nastupima kojima negira priče da igrači koji nastupaju u Saudijskoj Arabiji ne mogu da igraju na visokom nivou.

Pomenuti igrači će večeras biti na najvećem ispitu do sada jer će za rivala imati Portugal koji je jedna od najboljih reprezentacija na svetu.

"Selesao" je prvu fazu takmičenja završio na prvom mestu grupe "F", dok je nakon toga odigrao verovatno najzanimljiviji meč osmine finala protiv Slovenije.

Iako nije bilo golovima na tom susretu, svega ostalog je bilo. Tenzija je bila prisutna tokom čitavih 120 minuta, obe reprezentacije su imale šanse za gol, borili su se za svaku loptu, Kristijano Ronaldo je promašio penal, a Benjamin Šeško plasman u četvrtfinale, dok je uloga apsolutnog heroja pripala golmanu Diogu Kosti.

Čuvar mreže Porta je prvo zaustavio Šeška u situaciji jedan na jedan u poslednjim trenucima produžetka, dok je nakon toga postao prvi golman ikada koji je odbranio prva tri penala u seriji na Evropskom prvenstvu, usput poguravši svoju naciju u šesto četvrtfinale na poslednjih sedam Eura.

Taj način prolaska u četvrtfinale je dodatno podigao moral izabranicima Roberta Martineza koji su sada osetili kako je igrati tešku, tvrdu utakmicu na kojima sitnice odlučuju, što će im dosta značiti na večerašnjem susretu.

Takođe, ono što vredi napomenuti je da Portugal tradicionalno bolje nastupe pružao protiv jačih ekipa na velikim prvenstvima, dok je eliminacije uglavnom doživljavao od ekipa slabijih od njega, kao što bio slučaj na poslednjem Svetskom prvenstvu kada ih je eliminisao Maroko.

Što se tiče istorijata međusobnih duela Francuske i Portugala, zanimljivo je to da će im ovo biti treće uzastopno Evorpsko prvenstvo na kojem ukrštaju koplja. 

Svakako se najviše pamti obračun iz 2016. kada je Portugal usred Francuske slavio u finalu pogotkom Edera (1:0) u produžetku, dok su 2021. odigrali veoma zanimljiv meč bez pobednika (2:2) u grupnoj fazi takmičenja u meču na kojem su viđena čak tri penala.

Bitna stavka ovog derbija može biti činjenica da će Francuzi biti bez jednog od svojih najbitnijih fudbaler Adrijana Rabioa koji je suspendovan zbog prikupljenih žutih kartona i "galski petlovi" se uzdaju u iskustvo selektora Didije Dešama i to da će uspeti da pronađe pravi način da zameni jednog od svojih najpouzdanijih igrača. 

Verujemo da ćemo i večeras gledati još jedan neverovatan meč u režiji ovih fudbalskih sila, a blagu prednost bismo dali "galskim petlovima" jer smatramo da je Didije Dešam kvalitetniji trener od Roberta Martineza i da će to pokazati na večerašnjem susretu u Hamburgu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: PORTUGAL - FRANCUSKA PROLAZ 2 (KVOTA 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!