DEBI SRPSKOG STRUČNJAKA: Dejan Stanković je doveden u prestonicu da vrati "gladijatore" u sam vrh ruskog fudbala

V.M.

21. 07. 2024. u 10:10

SPARAT MOSKVA koju od ove sezone sa klupe predvodi naš Dejan Stanković će u prvom kolu ruskog prvenstva gostovati Orenburgu na "Gazovik stadionu" (16.30).

ДЕБИ СРПСКОГ СТРУЧЊАКА: Дејан Станковић је доведен у престоницу да врати гладијаторе у сам врх руског фудбала

FOTO: AP/Tanjug

Nakon uspešne sezone u Ferencvarošu sa kojim je osvojio titulu prvaka Mađarske, Dejan Stanković je odlučio da je došlo vreme da napravi iskorak u svojoj trenerskoj karijeri i preuzeo je velikana iz Moskve, ekipu Spartaka koja čeka na titulu još od sezone 2016/17.

O istoriji gostujućeg tima ne treba trošiti previše reči, u pitanju je ubedljivo najuspešniji tim u istoriji ruskog fudbala koji je sa 22 titule najviše puta osvajao titulu od svih ekipa, što u SSSR-u, što u samostalnoj ruskoj Premijer ligi.

Ipak, "gladijatori" se poslednjih par godina nisu nalazili u borbi za prvo mesto i jasno je da je težak zadatak pred Stankovićem koji je u svojoj trenerskoj karijeri za sada osvojio veliki broj trofeja sa Crvenom Zvezdom i Ferencvarošom, a između tih mandata imao je kratak period u kojem je predvodio Sampdoriju koju nije uspeo da spasi od ispadanja u Seriju B.

Nekadašnji fudbaler Intera i Lacija će na svom raspolaganju imati dosta dobar tim, napadčki potentan i to se videlo na pripremama pošto je na pet prijateljskih utakmica Spartak upisao četiri pobede uz jedan poraz i to na penale protiv gradskog rivala Dinama.

Prvenstvo će otvoriti protiv Orenburga, ekipom koja je prošle sezone jedva opstala u eliti zauzevši prvo mesto iznad crte, ili ti 12. poziciju.

Ono što je zanimljivo je to da je opstanak obezbeđen u poslednjem kolu kada su odigrali remi upravo protiv Spartaka, rezultatom 0:0.

Napravljene su određene promene u ekipi preko leta, prodati su Vorobljev i Lukas Vera, a taj novac uložen je u Kuera, Tompsona i Saharkizana koji bi trebali da odmene pomenuti duo.

Orenburg je odigrao samo dva pripreman meča uoči nove sezone i uz poraz od Kečiorengudžua, upisao je pobedu nad Sumakjitom.

Verujemo da će Stanković dobro pripremiti svoju ekipu i da će sa tri osvojena boda započeti mandat na klupi "gladijatora".

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)