REVANŠ JE FORMALNOST: "Konjušari" su prošle godine bili hit Lige Evrope

O. M.

30. 07. 2024. u 08:40

KARABAG dočekuje Linkoln red impse u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

РЕВАНШ ЈЕ ФОРМАЛНОСТ: Коњушари су прошле године били хит Лиге Европе

Foto: Profimedia

Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Tofik Bahramov" u Bakuu. Azeri su u prvoj utakmici pobedili sa 2:0 golovima Žuninja i Bajramova.

Karabag je takmičenje počeo u ovoj rundi, dok su gosti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona posle boljeg izvođenja penala pobedili Hamrun, pošto su obe utakmice završene rezultatom 1:1. 

Red impsi su samo jednom uspeli da dođu do grupne faze UEFA takmičenja, i to u sezoni 2021/22 kada su se kvalifikovali za Ligu konferencija. Ipak, završili su četvrti u svojoj grupi nakon što su izgubili svih šest utakmica.

Gosti su osvojili poslednje četiri titule u domaćoj ligi, a prošlu sezonu su završili na prvom mestu u regularnom delu sa 52 boda iz 20 utakmica, da bi zatim osvojili plej-of grupu sa četiri pobede i jednim remijem. Trener Havijer Munjos Arevalo može biti zadovoljan što je njegov tim postigao 63 gola i primio 12 tokom regularne sezone, što je najbolji rezultat u ofanzivi i defanzivi u ligi.

Za razliku od Maltežana, Azeri nisu igrali u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovo im je i druga takmičarska utakmica od 2. juna. Trener Gurban Gurbanov, ne baš popularna ličnost u Srbiji i Crnoj Gori posle legendarnih kvalifikacija za Mundijal 2002, kada je "plavima" u dresu Azerbejdžana otkinuo pet bodova, vodi klub od 2008. godine i postigao je značajne uspehe. Sve šampionske titule Karabaga osim jedne, a ima ih ukupno 11, osvojene su pod komandom Gurbanova.

Karabag ulazi u meč sa impresivnom statistikom, sa 99 postignutih i 37 primljenih golova u 37 utakmica. Ovi rezultati su ih učinili najboljim ofanzivnim i defanzivnim timom domaće lige, dok je sledeći najefikasniji tim Turan Tovuz postigao čak 44 gola manje. Plavo-beli su dominirali u Premijer ligi poslednjih godina, osvojivši 10 od poslednjih 11 titula, ne računajući sezonu 2020-21, kada je Nefči na kratko prekinuo dominaciju.

Karabag je prošle sezone učestvovao u Ligi Evrope i bio veoma blizu pobede protiv Bajera iz Leverkuzena u osmini finala, ali su ga dva gola Patrika Šika u nadoknadi vremena izbacila iz takmičenja.

NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva