TADIĆ, DŽEKO I "GOSPODIN POSEBNI" VODE FENER U LIGU ŠAMPIONA: Turski vicešampion nije odigrao nerešeno u Evropi već 24 utakmice

O. M.

06. 08. 2024. u 09:05

JEDAN od derbija 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se u Lilu između domaćeg istoimenog tima i Fenerbahčea.

ТАДИЋ, ЏЕКО И ГОСПОДИН ПОСЕБНИ ВОДЕ ФЕНЕР У ЛИГУ ШАМПИОНА: Турски вицешампион није одиграо нерешено у Европи већ 24 утакмице

Foto: Profimedia

Fenerbahče ima velike ambicije ove sezone. Imenovanje Žozea Murinja za trenera je najbolji dokaz za to. Turski tim nije igrao u grupnoj fazi Lige šampiona od 2008. godine.

Fener je prošle sezone stigao do četvrtfinala Lige konferencija, gde je eliminisan od strane potonjeg osvajača Olimpijakosa. Ostvarili su 12 pobeda u 16 ​​utakmica.

Čak 13 od poslednjih 18 evropskih mečeva završeno je sa više od 2,5 gola. Fenerbahče nije igrao nerešeno u Evropi u poslednja 24 meča, od remija sa Renom u grupnoj fazi Lige Evrope pre dve godine.

U poslednjim pokušajima, turski tim je uvek bivao eliminisan u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a poslednji put je u plej-of stigao 2013. godine kada ih je eliminisao Arsenal.

Do Lila su došli preko Lugana, narednog protivnika našeg partizana u pohodu na ligu Evrope. Prva utakmica donela je mnogo uzbuđenja i pravu goleadu, a završena je pobedom turskog vicešampiona od 4:3. Blistao je Edin Džeko sa het-trikom, dok je četvrti gol za "crno-žute" postigao Kadioglu, nekoliko minuta nakon što je na terenu zamenio našeg Dušana Tadića.

U revanšu su Švajcarci rano poveli sa 1:0 i anulirali zaostata kiz prvog susreta. Domaćin se dosta mučio, ceo sat im je trebalo da izjednače, a opet je strelac bio Edin Džeko. Drugi gol kojim je potvrđen prolaz, doneo je u zaustavnom vremenu Poljak Šimanski, na asistenciju Tadića.

Lil je prošle sezone završio na četvrtom mestu u francuskoj ligi i obezbedio učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi put posle tri godine igraju u ovom takmičenju.

Pre tri godine, kao šampioni Francuske, plasirali su se u grupnu fazu gde su završili na prvom mestu da bi kasnije ispali u osmini finala. Prošle sezone su igrali u Ligi konferencija, gde su stigli do četvrtfinala.

U prethodnih pet sezona Lil je igrao četiri puta u Evropi i svaki put je stigao do grupne faze, dva puta u Ligi šampiona, jednom u Ligi Evrope i jednom u Konferencijskoj ligi. Beleže dobre rezultate na domaćem terenu i neporaženi su u poslednjih šest utakmica u Evropi, dok u poslednjih 14 imaju samo dva poraza.

U poslednjih 12 evropskih mečeva pretrpeli su samo jedan poraz, ali s obzirom na to da su igrali u Konferencijskoj ligi, rivali su bili znatno slabiji. Sedam od tih 12 utakmica je došlo "GG".

Za Lil će ovo biti prva takmičarska utakmica u sezoni, a u pripremnom periosu odigrali su šest utakmica. Zabeležili su tri pobede, dve neodlučene i jedan poraz, od Volfsburga.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X (kvota 3,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

ŽIVOT IM SE MENJA ZBOG STROGIH PRAVILA KRUNE: Princ DŽordž i princeza Šarlot uskoro nigde više neće smeti da putuju zajedno