"KONJUŠARI" I "ORLOVI" SANJAJU LIGU ŠAMPIONA: Obe ekipe su dobro počele sezonu

O. M.

06. 08. 2024. u 13:13

KARABAG dočekuje Ludogorec u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

КОЊУШАРИ И ОРЛОВИ САЊАЈУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Обе екипе су добро почеле сезону

Foto: Profimedia

Azeri su savladali Linkoln Red Imps da bi se plasirali u treće kolo, dok su njihovi gosti već prošli kroz dva nokaut takmičenja.

Karabag je prošle sezone osvojio svoju desetu domaću titulu u 11 godina, njihov jedini neuspeh da zauzme prvo mesto u tom periodu desio se u sezoni 2020/21.

Kao rezultat toga, klub iz Bakua je ušao u proces kvalifikacija za Ligu šampiona u fazi drugog kola, pobedama od 5:0 i 2:0 protiv gibraltarskog Linkoln Red Impsa.

Brazilski napadač Žuninjo je u revanšu postigao het-trik za ekipu legendarnog Gurbana Gurbanova.

Karabag je razvio snažan pedigre u UEFA takmičenju otkako je Gurbanov preuzeo kontrolu 2008. godine, a prošlogodišnju avanturu u Ligi Evrope završili su nesrećnom eliminacijom od Bajera iz Leverkuzena u osmini finala. Dva gola Patrika Šika u nadoknadi vremena izbacila su ih tom prilikom, ali sada imaju planove za plasman u proširenu grupnu fazu Lige šampiona, koja bi garantovala najmanje osam mečeva.

Dok je Karabag započeo odbranu titule pobedom nad Araz-Nadživanom sa 4:1 prošle nedelje, njihovi protivnici u trećem kolu zabeležili su dve pobede u prva dva kola bugarskog šampionata - pobedili su CSKA iz Sofije sa 1:0 pre nego što su probili Ardu deklasirali sa 5:1.

Ludogorec je već imao dva testa u Ligi šampiona gde je izbacio dva Dinama, Batumi u prvom kolu i Minsk u drugom.

"Orlovi" su jedan od retkih klubova čija domaća dominacija premašuje Karabag, pošto su osvojili svoju 13. uzastopnu titulu bugarske Prve lige u sezoni 2023/24.

Takođe imaju dobar nedavni rekord u Evropi plasirali su se u grupnu fazu UEFA takmičenja u svakoj od poslednjih osam sezona, mada se od 2016. godine nisu  kvalifikovali za Ligu šampiona.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio