GOLEADA U NAJAVI: Kvalitet je na strani Lila, ali češki velikan igra odličan fudbal na startu sezone

V.M.

20. 08. 2024. u 08:10

U jednom od zanimljivijih mečeva plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona susrešće se Lil i Slavija Prag, a prvi susret ovog dvomeča biće odigran večeras na "Hajno stadionu" u Valensijenu, pošto standardni dom "dogi" "Pjer Moroa" nije u funkciji zbog skoro završenih Olimpijskih igara.

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ: Квалитет је на страни Лила, али чешки великан игра одличан фудбал на старту сезоне

Foto Profimedia

Lilu je veoma malo falilo da se automatski plasira u Ligu šampiona, međutim, u poslednjem kolu Lige 1 primio je protiv Nice gol u sudijskoj nadoknadi (2:2) koji ga je spustio na četvrto mesto i omogućio Brestu da kao trećeplasirani ode direktno u Ligu šampiona.

Manjak sreće tog dana vratio im se u Istanbulu prošle nedelje, pošto su na veoma dramatičan način pobedili Fenerbahče. Nakon što su "doge" slavile sa 2:1 u Francuskoj, Fener je sa 1:0 uzvratio u Istanbulu i tako odveo meč u produžetke. 

Tamo je isključen Mandi u 109. minutu i delovalo je da sve ide nizbrdo za Lil, međutim, devet minuta kasnije Aleksander Điku je nespretno reagovao u svom šesnaestercu, igrao rukom i tako omogućio Džonatanu Dejvidu da sa bele tačke donese "pobedu" svom timu, što je treći najbolji strelac u istoriji francuskog kluba i učinio.

Nakon toga, izabranici Bruna Ženesioa su i domaće prvenstvo otvorili trijumfom nad Remsom (2:0), tako da u odličnoj atmosferi i ritmu dočekuju večerašnji meč.

Zadatak neće biti lak jer im na noge dolazi Slavija iz Praga koja je u trećem kolu kvalifikacija "počistila" Rojal Union i rutinski se plasirala u plej-of. Češki velikan je prvo na svom terenu slavio sa 3:1, da bi zatim bolji bio i u Belgiji (1:0).

Slavija je na tim mečevima pokazala da se nalazi u odličnoj formi, izgledala je više nego dominantno na terenu i njena pobeda u dvomeču se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

Pored dobrih igara u kvalifikacijama, "crveno-beli" su solidno započeli pohod na titulu u češkom prvenstvu. Nakon pet uvodnih kola treći su na tabeli sa 13 sakupljenih bodova i zaostaju samo dva poena za vodećom Spartom, najvećim rivalom ekipe iz Praga.

Slavija je poslednji put u grupnoj fazi Lige šampiona igrala pre pet godina, tačnije u sezoni 2019/20. i u taboru češkog vicešampiona se nadaju da je došao kraj tom postu.

Gostujuća ekipa je protiv Rojal uniona pokazala da je u pitanju fizički izuzetno pripremljena ekipa koja zna šta radi na terenu, svako ima svoju ulogu i ima čemu da se nada protiv Lila koji tradicionalno ima nekoliko veoma kvalitetnih igrača koji ga iz godine u godinu održavaju u samom vrhu francuskog fudbala, "fiks" je nezahvalno gađati i odlučili smo se za golove na ovom susretu.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)