SRBIN VODI ČEHE U LIGU ŠAMPIONA: Navijači Sparte na ovo čekaju 18 godina

O. M.

27. 08. 2024. u 08:46

PRAŠKA Sparta ima ogromnu prednost od dva gola iz prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je odigrana prošle nedelje u Švedskoj protiv Malmea.

СРБИН ВОДИ ЧЕХЕ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Навијачи Спарте на ово чекају 18 година

FOTO: Profimedia

Sparta izgleda fantastično na startu sezone, odigrala je 11 utakmica i upisala čak devet pobeda uz dva remija i postigla je impresivnih 26 golova.

Navijači "rudih" nadaju se da će njihovi ljubimci zaigrati u Ligi šampiona prvi put posle sezone 2005/06.

Što se tiče samih kvalifikacija, "čelična Sparta" ih je započela u drugom kolu gde je rutinski izbacila Šamrok (6:2), nakon čega je usledio obračun sa bivšim evropskim prvakom, FKSB-om, poznatijim pod starim imenom Steaua Bukurešt.

Posle remija u Češkoj (1:1), Sparta je na krilima sjajnog srpskog internacionalca Stefana Birmančevića, koji je postigao dva gola i dodao asistenciju za treći, vodila sa 3:0 na poluvremenu revanša. Ipak, malo je falilo da "prospe" tu prednost jer je u nastavku primila dva pogotka, ali ono što je bitno je da su dogurali do plej-ofa i u najgorem slučaju će nastupati u Ligi Evrope ako izgube u ovom dvomeču.

Birmančević se na startu sezone izdvojio kao najbolji pojedinac u ekipi, igra sjajno na svakoj utakmici i do sada je već postigao šest golova i podelio tri asistencije.

U utakmici koja je prethodila ovom revanšu, doneo je bod Sparti protiv Slovackog, golom sa bele tačke u 79. minutu. Tu utakmicu počeo je s klupe kako bi bio odmoran za ovaj revanš, ali kako je Sparta na poluvremenu gubila sa 2:1, trener Lars Fris ga je ubacio na poluvremenu.

Ono što je zanimljivo kod našeg reprezentativca je to da je upravo Malme klub u kojem se on afirmisao. U prvom susretu nije pokazao mnogo emocija za bivši klub pošto je posle njegove "asistencije" Sparta povela s 1:0, autogolom Strigera Larsena.

Nakon što prošle godine nije učestvovao ni u jednom evropskom takmičenju, Malme sada pokušava da četvrti put u svojoj istoriji zaigra u Ligi šampiona, prvi put od sezone 2021/22.

Svoj put u kvalifikacijama su započeli u drugom kolu gde su u dosta zanimljivom dvomeču izbacili Klaksvik ukupnim rezultatom 6:4, a u trećem kolu su naleteli na PAOK protiv kojeg je bilo još više drame.

Nakon 2:2 u Švedskoj i 3:3 u Grčkoj meč je otišao u produžetke u kojima je bolji bio Malme koji je pogotkom Kristijansena u 99. minutu obezbedio igranje u plej-of fazi kvalifikacija.

Malme je ubedljivo prvi na tabeli švedske Alsvenskan lige, a u prošlom kolu su odigrali 2:2 na gostovanju Kalmaru.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&GG (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UPLAŠIO SE NOVAKA? Evo šta radi Cicipas dok se Đoković protiv Grka bori za Srbiju! (VIDEO)