BEZ ŠESTORICE NA ŠAMPIONA: Desetkovana "boginja provincije" gostuje Interu

O. M.

30. 08. 2024. u 07:25

ŠAMPION Inter dočekuje Atalantu u petak uveče u jednom od derbija trećeg kola Serije A.

БЕЗ ШЕСТОРИЦЕ НА ШАМПИОНА: Десеткована богиња провинције гостује Интеру

FOTO: Tanjug/AP

Inter je ostvario pobedu i remi na startu, dok je Atalanta bila polovična, startovala je pobedom, da bi u drugom kolu izgubila.

Inter je odbranu titule počeo nerešenim rezultatom protiv Đenove, a potom je na svom terenu pobedio Leče. Sada ih čekaju dve teške utakmice zaredom na domaćem terenu - protiv Atalante i Milana - dok između njih gostuje Monci.

U obe utakmice Inter je postigao dva gola, ali je protiv Đenove ostao bez dva boda zbog gola primljenog u nadoknadi vremena.

Inter je prošle sezone lako i ubedljivo osvojio titulu sa 19 bodova prednosti u odnosu na Milan i, bar na papiru, ponovo je najveći favorit za odbranu titule. Protiv timova iz vrha prošle sezone, tačnije protiv prvih 8, Inter je imao samo tri remija i sve ostale pobede. Impresivna činjenica je da Inter nije poražen kod kuće od septembra prošle sezone kada je izgubio od Sasuola sa 2:1 posle preokreta.

I Atalanta je prošle godine imala sezonu iz snova, igrala je odlično u domaćem prvenstvu koje je završila na petoj poziciji, dok je pored toga dogurala do finala Kupa Italije u kojem ju je savladao Juventus i naravno osvojila Ligu Evrope pobedom nad do tada neporaženim Bajerom iz Leverkuzena, 3:0.

To je "boginji provincije" bio prvi veliki trofej u istoriji, a heroj trijumfa nad "farmaceutima" bio je Ademola Lukman koji je "demolirao" Bajer postigavši tri maestralna gola u finalu.

Ipak, preko leta se nisu baš dobre stvari dešavale za Atalantu koja će gotovo sigurno ostati bez Kopmajnersa koji je nadomak transfera u Juventus. Tešku povredu doživeo je Đanluka Skamaka koji će dugo odsustvovati, a sada je pod upitnikom i budućnost pomenutog Lukmana koji je na radaru PSŽ-a.

Doduše, u Bergamu se radi i na pojačanjima, tako da je dres "boginje provincije" već obukao Mateo Retegi koji je direktna zamena za Skamaku, dok je nakon njega isto učinio i srpski reprezentativac Lazar Samardžić koji je doveden iz Udinezea u transferu vrednom 25 miliona evra i večeras bi mogao upisati svoj prvi nastup za "boginju".

Što se tiče rezultata, gosti su poraženi u finalu Uefa Superkupa od Real Madrida (0:2), ali posle toga su upisali i prvu pobedu ubedljivo savladavši Leče na startu prvenstva rezultatom 4:0. Dobro su krenuli i u trećoj utakmici pošto su golom pomenutog Retegija poveli sa 1:0 na gostovanju Torinu, ali su "bikovi" zahvaljujući našem Ivanu Ilići stigli do izjednačenja, a zatim i do preokreta.

Pred timom iz Bergama su sada dve teške utakmice: prvo gostuju Interu, a potom dočekuju Fiorentinu.

Iako je sezonu završila na visokom petom mestu, Atalanta je prošle godine bila veoma slaba protiv ekipa sa vrha tabele. Protiv timova iz prvih 8 imali su samo tri pobede iz 14 utakmica i čak 7 poraza. Sve tri pobede ostvarene su kod kuće, dok su u gostima bili bez pobede protiv ekipa iz prvih 9.

Obe utakmice Atalante ove sezone završile su se sa više od 2,5 golova u prvenstvu. 

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,02)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom