EUFORIJA SENT ETJENOVIH NAVIJAČA JE SPLASNULA: "Mastifi" nisu imali ovako dobar start od šampionske sezone

O. M.

13. 09. 2024. u 10:09

EKIPA koja je zatvorila treće kolo francuske Lige 1 otvoriće četvrto. Lil gostuje Sent Etjenu od 20.45 časova na stadionu "Žofroa Gišar".

ЕУФОРИЈА СЕНТ ЕТЈЕНОВИХ НАВИЈАЧА ЈЕ СПЛАСНУЛА: Мастифи нису имали овако добар старт од шампионске сезоне

Foto: Profimedia

Lil se pokazao kao jedan od najkonzistentnijih klubova u francuskom fudbalu poslednjih godina, završavajući među prvih pet u Ligi 1 gotovo svake sezone, s izuzetkom 2021/22. 

Prošla sezona donela je još jedan značajan uspeh ovom klubu sa severa Francuske, kada su završili na četvrtoj poziciji i tako obezbedili priliku da se kroz kvalifikacije izbore za plasman u prestižnu grupnu fazu Lige šampiona, što su na kraju i uspeli posle dramatičnog dvomeča sa praškom Slavijom. Prethodno su eliminisali i Fenerbahče, a u oba navrata su u revanšima u gostima jedva iščupali živu glavu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Iako je Lil dobro otvorio sezonu u domaćoj ligi, sa dva trijumfa protiv Remsa i Anžea, identičnim rezultatom od 2:0, njihov učinak u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio je daleko od impresivnog. Porazi na oba gostovanja protiv Fenerbahčea i Slavije iz Praga otkrili su određene slabosti koje bi mogle da zabrinu u predstojećim izazovima.

Naime, oba meča su mogla da idu u bilo kom pravcu, ali je Lil pokazao odlučnost i snagu da izbori sledeće kolo. 

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Nema sumnje da je pred Sent Etjenom izuzetno težak zadatak, jer Lil je dominirao u njihovim međusobnim duelima poslednjih godina. Lil je neporažen u prethodnih sedam mečeva, sa tri pobede i četiri remija, dok je u četiri navrata sačuvao mrežu.

Ta statistika će svakako podići moral ekipi koja je avgust završila sa dva uzastopna poraza, od Slavije iz Praga u Ligi šampiona i od Pari Sen Žermena u Ligi 1.

Uprkos ovim porazima, novi trener Bruno Genezio može da bude zadovoljan početkom sezone. "Mastifi" su ostvarili dve pobede u prva tri ligaška kola, što je njihov najbolji početak od sezone 2020/21, kada su na kraju osvojili titulu prvaka.

Povratak Sent Etjena u Ligu 1, posle dve godine provedene u drugoj ligi, počeo je daleko od onoga što su priželjkivali njihovi navijači. Umesto slavljeničkog početka, klub se našao na dnu tabele, sa tri uzastopna poraza u prva tri kola, bez postignutog gola.

Trenutno su jedini tim u ligi koji nije uspeo da zatrese protivničku mrežu, pa je euforija koja je usledila nakon pobede u plej-ofu u Ligi 2 prošle sezone splasnula i među navijačima nekada najtrofejnijeg francuskog kluba je ponovo zavladao pesimizam i apatija.

Trener Olivije Daloljo oseća da pritisak raste, posebno posle teškog poraza od Bresta od 4:0. Iako je jasno da je za devet letnjih potpisa potrebno vreme da se uklope i stvore skladnu celinu, čini se da Daloljo previše luta u izboru prvih 11 jer je već iskoristio 23 igrača kao startere a sezona je tek počela.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,77)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu