JALOV NAPAD BETISA GLAVOBOLJA ZA PELEGRINIJA: Leganes je odličan na strani u poslednje vreme

O. M.

13. 09. 2024. u 11:35

UTAKMICOM između Betisa i Leganesa otvara se peto kolo španske La lige. Ovaj meč je na programu u petak, od 21 čas, u Sevilji, na stadionu "Benito Viljamarin".

ЈАЛОВ НАПАД БЕТИСА ГЛАВОБОЉА ЗА ПЕЛЕГРИНИЈА: Леганес је одличан на страни у последње време

Foto: Profimedia

Betis je u reprezentativnu pauzu ušao bez ijednog trijumfa u novoj sezoni La lige, sa dva remija i jednim porazom, čime se nalazi tik iznad opasne zone.

Iako su odigrali manje utakmica od većine konkurenata, njihova neefikasnost pred golom protivnika je veoma zabrinjavajuća, pošto su u dosadašnjem delu šampionata postigli samo jedan gol. Samo još Hetafe i Valjadolid imaju tako loš napad.

S druge strane, odbrana je pokazala solidnost, primivši samo tri gola. Predstoji im domaći meč protiv Leganesa, što predstavlja idealnu priliku da prekinu ovaj niz utakmica bez pobede.

Betis je pobedio u prethodna četiri domaća meča protiv ove ekipe, iako je poslednji takav odigran u sezoni 2019/20. Atmosfera na stadionu "Benito Viljamarin" mogla bi da utiče pozitivno na ekipu. 

Trener Manuel Pelegrini tokom pauze je bio bez jednog od svojih ključnih igrača, napadača Rodrija, koji je otišao u Katar.

S druge strane, novajlija u ligi Leganes je, posle pobede i dva remija, pretrpeo prvi poraz u novoj takmičarskoj godini u poslednjem kolu La lige pre internacionalne pauze, izgubivši sa tesnih 1:0 na svom terenu od Majorke.

Iako je efikasniji od današnjeg rivala i Leganes se muči pred golom protivnika, sa samo tri postignuta gola u prethodna četiri odigrana meča. Trener Borha Himenez je iskoristio pauzu da popravi ofanzivnu igru i pokuša da pronađe rešenja za neefikasnost pred golom protivnika.

Leganes se ove sezone može pohvaliti solidnim rezultatima na gostujućim terenima. Remizirali su na prethodna dva gostovanja, produživši niz neporaženosti u La ligi u gostima na pet utakmica.

U četiri od tih pet susreta sačuvali su mrežu, što im daje dodatno samopouzdanje pred okršaj sa Betisom, posebno s obzirom na poteškoće domaćina u napadu tokom ove sezone.

U poslednjih pet susreta ova dva tima, Betis i Leganes su pobedili po dva puta, dok je jedan meč završen neodlučeno. Međutim, ako se gledaju samo susreti u Sevilji, Betis je dominantan. Domaći tim je dobio šest od prethodnih sedam mečeva, pa očekujemo da u petak uveče ostvare još jedan trijumf pred svojim navijačima. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ SAZNAO KAD IGRA! Poznato kad Nole kreće u pohod na Šangaj