DVOJKA U ROTERDAMU! NEMCI SE REDOVNO GOSTE U EVROPI: Fejenord se teško navikava na život bez Slota

O. M.

19. 09. 2024. u 07:45

BAJER iz Leverkuzena gostuje Fejenordu ovog četvrtka od 21 čas u prvom kolu Lige šampiona. Utakmica se igra na stadionu "De kojp" u Roterdamu.

ДВОЈКА У РОТЕРДАМУ! НЕМЦИ СЕ РЕДОВНО ГОСТЕ У ЕВРОПИ: Фејенорд се тешко навикава на живот без Слота

FOTO: Tanjug/AP

"Farmaceuti" su prošle godine osvojili sve što se moglo osvojiti osim evropskog trofeja, Lige Evrope. U tome ih je sprečila Atalanta koja je bila bolja u finalu.

Ove godine Bajer ima priliku za popravni, ali u Ligi šampiona. 

Prošle sezone, Leverkuzen je stekao priznanje svojim neumornim nastupima i spektakularnim trenucima u kasnim utakmicama, u Bundesligi i Evropi, i iako su na kraju poraženi od Atalante, osvojili su svoju prvu titulu prvaka Nemačke, a kasnije su dodali i Kup.

Pod vođstvom Šabija Alonsa, koji je sa stilom predvodio ekipu i završio na vrhu grupe Lige Evrope sa maksimalnim brojem bodova, Leverkuzen je prošao još tri prepreke, uključujući osvajača Lige konferencija iz prethodne sezone Romu, da bi stigao do finala. Poraz u Dablinu bio im je jedini u 53 utakmice u svim takmičenjima, od kojih su 43 završene pobedom.

Takmičeći se u Ligi šampiona po treći put u osam sezona, poslednja kampanja Leverkuzena bila je pre dve godine kada su završili na trećem mestu u svojoj grupi i kvalifikovali se za Ligu Evrope, gde su stigli do polufinala pre nego što su izgubili baš od Rome. Poraz od 1:0 na "Olimpiku" ostaje jedini poraz nemačke ekipe na poslednjih 11 evropskih gostovanja, tokom kojih su pobedili u sedam.

Leverkuzen stiže u Roterdam bez većih problema sa povredama, a Šabi Alonso će imati sve ključne igrače na raspolaganju, uključujući i Ekekijela Palasiosa koji je dugo bio pod znakom pitanja. Viktor Bonifas, koji je prošlog vikenda postigao dva gola u Bundesligi, i Patrik Šik će se boriti za jedno mesto u napadu. Florijan Virc će konačno debitovati u Ligi šampiona, a u poslednje četiri sezone Lige Evrope, nemački napadač je bio najzapaženiji, sa najviše golova (12) i asistencija (12) i najviše stvorenih šansi (88) među svim igračima.

Fejenord prošle sezone nije uspeo da odbrani titulu prvaka Holandije jer je PSV bio senzacionalno dobar. O tome svedoči i podatak da je Fejenord osvojio dva boda više nego sezonu pre kada se okitio lovorikama. Klub iz Roterdama je za utehu osvojio Kup.

Trofejni trener Arne Slot otišao je u Liverpul, a njegova zamena je Brajan Priske koji je došao iz praške Sparte.

Do sada je danski trener ostvario samo jednu pobedu u četiri prvenstvene utakmice, ali je i dalje bez poraza. Započeo je svoju vladavinu pobedom na penale protiv PSV Ajndhovena u Superkupu za štit Johana Krojfa, ali nakon što su prošle nedelje protraćili pobedu protiv Groningena, sada imaju devet bodova manje od "filipsovaca".

Fejenord se sada takmiči u uzastopnim sezonama Lige šampiona po prvi put od 2002. godine i samo dva puta su se pojavili u takmičenju u poslednje 22 godine. Cilj im je da prvi put u istoriji Lige šampiona dođu do nokaut faze, ali oni su 1970. osvojili Kup šampiona, kao prvi holandski klub kome je to uspelo.

Prošle sezone, ekipa je završila na trećem mestu u Grupi E, a zatim je ispala iz Lige Evrope nakon što je u plej-ofu izgubila na penale od Rome. Bio je to treći uzastopni put da su ih "đalorosi" eliminisali iz Evrope, uključujući poraz u finalu Lige konferencija pre tri sezone i četvrtfinale Lige Evrope pretprošle sezone.

Iako je Arne Slot napustio "De kojp", a Lutsharel Gertruida otišao u Lajpcig, Fejenord je zadržao glavnog napadača Santjaga Himeneza, koji bi trebao da igra u četvrtak. Letnja pojačanja Džordan Lotomba i Hvang Inbeom bi takođe mogli da zaigraju, ali vezista Kalvin Stengs je van terena zbog povrede kolena, dok je levi bek Hugo Bueno van terena zbog problema sa mišićima. Centralni bek Gernot Trauner, koji je zadobio povredu na Euru 2024 u dresu Austrije, vratio se u subotu u prvi tim i očekuje se da će biti na klupi.

Prednost u ovom meču dajemo Leverkuzenu, koji je zadržao svog magičnog stratega na klupi, Šabija Alonsa, dok se Fejenord još nije navikao na vreme posle Slota.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)