ALEKASANDAR MITROVIĆ POKAZUJE BENZEMI I RONALDU KO JE GAZDA: "Saudijski El Klasiko" odlučuje o prvom mestu na tabeli i na listi strelaca

O. M.

21. 09. 2024. u 11:26 >> 12:43

DERBIJEM između Hilala i Itihada, prvim ovosezonskim "pustinjskim El klasikom" spušta se zavesa na četvrto kolo saudijske Pro lige, a to će biti prilika za najboljeg srpskog strelca svih vremena Aleksandra Mitrovića da dodatno uveća svoj golgeterski saldo i direktnom duelu sa drugim najboljim strelcem lige Karimom Benzemom pokaže ko je gazda.

АЛЕКАСАНДАР МИТРОВИЋ ПОКАЗУЈЕ БЕНЗЕМИ И РОНАЛДУ КО ЈЕ ГАЗДА: Саудијски Ел Класико одлучује о првом месту на табели и на листи стрелаца

Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Princ Fejsal bin Fahd" od 20 časova.

Mitrović je prvi strelac lige sa šest golova, od kojih je dva postigao u prethodnom kolu, malom gradskom derbiju protiv Rijada koji je Hilal rešio u svoju korist pobedom od 3:0.

Pre nekoliko dana "plavi talas" je u okviru Azijske lige šampiona gostovao katarskom El Rajanu i pobedio sa 3:1, a Mitar se nije upisao u strelce, ali zato jeste njegov zemljak i saigrač iz reprezentacije Sergej Milinković-Savić. Mitrović je promašio jedanaesterac sredinom drugog poluvremena kada je već sve bilo rezultatski gotovo.

Uoči ovog susreta, 177. "El klasika", rivale na čelu tabele deli samo jedan postignut gol. Itihad je prvi sa gol-razlikom 10:2, dok je šampion mesto ispod sa gol-razlikm 9:2.

Fudbaleri Itihada su možda malo odmorniji jer su do sada odigrali sam otri prvenstvene utakmice, dok je Hilal igrao i u Ligi šampiona, ali i dva meča Superkupa, gde su u polufinalu savladali El Ahli, a u finalu Ronaldov El Nasr i tako sezonu počeli osvajanjem trofeja.

U ligaškom takmičenju, ekipa Žorža Žesusa je pobedila El Uhdud, Damak i El Rijad, postigavši tri gola u svakoj utakmici, čime su najavili napad na svoj svetski rekord od 34 pobede u nizu ostvaren prošle sezone.

Na svom terenu, stadionu "Princ Fejsal bin Fahd", Hilal je u nizu od 24 pobede i postigao je dva ili više golova u svim tim utakmicama osim u jednoj, a poraznisu pretrpeli  u ligi od 6. marta prošle godine.

Prošle sezone, domaćini su pobedili svog predstojećeg protivnika ukupno šest puta u svim takmičenjima, produživši svoj pobednički rekord protiv njih na sedam uzastopnih, a niz bez poraza na 12 utakmica.

Međutim, El Itihad ove sezone izgleda kao mnogo bolja ekipa u odnosu na prošlu kada su pali na peto mesto na tabeli lige i završili neverovatnih 42 boda zaostatka za rivalima iz El klasika.

Loš učinak "narodnog kluba" u prošloj sezoni doveo je do otpuštanja Marsela Galjarda tokom leta, a Loran Blan je imenovan za naslednika Argentinca, što se bar do sada, pokazalo kao odličan potez uprave kluba.

Blanova ekipa je preuzela vođstvo na tabeli lige prošle nedelje, kada je potpuno uništila El Vehdu kod kuće sa 7:1, u meču u kome je Blanov zemljak Karim Benzema  postigao het-trik, njegov drugi od dolaska na Bliski istok.

Bivši napadač Real Madrida je takođe pronašao mrežu u najuzbudljivijem od šest (sedam ako se u prošlu sezonu računa i avgustovski meč Arapskog klupskog kupa šampiona) prošlosezonskih "El Klasika", trileru od sedam golova koji je na kraju sa 4:3 pripao Hilalu, uz het-trik Aleksandra Mitrovića.

Portugalac ima na raspolaganju kompletan tim, osim odavno odsutne brazilske zvezde Nejmara, čiji povratak na teren nakon kidanja ukrštenih ligamenata koji je pretrpeo pre skoro godinu dana, svi ljubitelji fudbala željno iščekuju, a po poslednjim izveštajima moraćemo da se strpimo još dva meseca.

S druge strane, Blanu će nedostajati najmanje tri igrača u "El Klasiku", uključujući dugotrajno odsutne Ahmeda Šarahilija i Ahmeda Bamasuda, dok bi i Luiz Felipe trebalo da izostane, treći uzastopni meč, zbog povrede butine.

Itihad je protiv Vehde pokazao sav potencijal napadački potencijal, ali danas se suočava sa znatno jačim protivnikom koji je uprkos stanju na tabeli izraziti favorit.

NAŠ TIP: 1&D3+ (kvota 2,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?