ŽIRASI PROTIV "SVOJIH": "Švabe" su skupo prodale kožu evropskom šampionu, ali sada ih čeka još jedan težak zadatak

O. M.

22. 09. 2024. u 10:11

ŠTUTGART dočekuje Borusiju iz Dortmunda u pretposlednjem susretu četvrtog kola nemačke Bundeslige. Utakmica se igra na stadionu "Gotlib Dajmler" od 17.30.

ЖИРАСИ ПРОТИВ СВОЈИХ: Швабе су скупо продале кожу европском шампиону, али сада их чека још један тежак задатак

FOTO: Tanjug/AP

"Švabe" će pokušati da dođu do druge pobede u prvenstvu, nakon što su u prošlom kolu savladali Borusijinog imenjaka iz Menhengladbaha pre nego što su tokom radne nedelje doživeli častan poraz od evropskog prvaka Real Madrida u prvom kolu Lige šampiona.

Štutgart je domonirao u posedu lopte i bio ravnopravan protivnik sve do desetak minuta pre kraja kada su na scenu stupili Luka Modrić i nova brazilska senzacija Endrik. 

"Crveni" su na kraju uzdignuta čela napustili "Santjago Bernabeu" a trener Sebastijan Henese pohvalio je svoje pulene posle utakmice uprkos porazu od najboljeg tima Evrope.

Ipak, izgleda da će učešće u Ligi šampiona uzeti danak, pošto su "švabe", bar na početku Bundeslige, daleko od forme koja ih je krasila prošle sezone. Sakupili su samo četiri od mogućih devet bodova. Za takvu analizu nije prerano jer su bodove prosuli u obe utakmice koje nisu pobedili. Protiv Frajburga na strani su prokockali početno vođstvo i izgubili sa 3:1, dok su protiv Majnca kod kuće vodili sa 2:0 i 3:2 i na kraju ostsali bez dva boda.

Sezonu su, inače, otvorili porazom na penale od Leverkuzena u Superkupu Nemačke.

Štutgart je možda pobedio samo jednom u svoja tri poslednja meča u Bundesligi, ali je neporažen u poslednjih 13 ligaških utakmica na svom terenu. Pobedio je 14, remizirao sedam i izgubio samo jedan od svoja 22 poslednja meča kod kuće.

Za razliku od Štutgarta, Dortmund je sezonu počeo dobro, što se možda i nije očekivalo posle smene na klupi. Nuri Šahin je doneo novi stil igre na "Vestfalen" a Borusija je pod vođstvom svog nekadašnjeg igrača bez poraza u prvih pet utakmica i sa samo jednim remijem.

Taj mnovi stil podrazumeva dosta visoko postavljenu odbranu, što je rezultiralo sa dve utakmice na kojima nisu primili gol. To je više nego na poslednjih osam prvenstvenih pod Edinom Terzićem na klupi.

U četiri pobede Dortmund je postigao 13, a primio samo tri gola. Prvo kolo Lige šampiona donelo je rezultatski laku pobedu od 3:0 protiv Briža, ali Belgijanci su se držali do 76. minuta. Meč je praktično rešio Džejmi Bajno-Gitens sa dva gola koja je postigao u razmaku od deset minuta, tek što je ušao u igru.

Gitens je postigao četiri gola za ukupno nešto više od 184 minuta ukupno na terenu ove sezone i pokazuje neverovatan napredak u prvim danima svoje seniorske karijere.

Treći pogodak za "žuto-crne" postigao je u zaustavnom vremenu Seru Žirasi, doskorašnji napadač Štutgarta koji je prošlu sezonu završio kao drugi strelac Bundeslige iza Harija Kejna.

Dortmund je dva puta izgubio i jednom remizirao u poslednja tri gostujuća prvenstvena meča, ali su pre toga vezali četir ipobede u gostima.

Iako poraz Štutgarta od Real Madrida nije bio neočekivan rezultat, to je bio treći put ove sezone da su primili tri ili više golova na meču.

Pored toga, Dortmund pod Šahinom igra efikasno u napadu, a čvrsto u odbrani, što bi uz dozu samopouzdanja posle pobede nad Brižom trebalo da bude dovoljno da ostanu neporaženi. 

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: ᙭2&GG (kvota 1,72) 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)