SRPSKI DERBI U SERIJI A: Naši fudbaleri u glavnim ulogama u "gradu ljubavi"

V.M.

20. 09. 2024. u 07:30

U drugoj utakmici današnjeg programa Serije A, Verona će na "Bentegodiju" ugostiti Torino (20.45), a ovaj meč može posebno interesovati navijače sa naših prostora pošto nekoliko srpskih fudbalera igra za večerašnje rivale.

СРПСКИ ДЕРБИ У СЕРИЈИ А: Наши фудбалери у главним улогама у граду љубави

FOTO: Profimedia

Verona je preko leta ponovo napravila rokadu na klupi, ekipu je preuzeo Paolo Zaneti koji je sasvim solidno započeo svoj mandat na klupi "mastifa".

U uvodna četiri kola domaćini igraju po principu poraz-pobeda, tako da imaju šest sakupljenih bodova, što im je trenutno dovoljno za sedmo mesto na tabeli, više nego impresivno s obzirom na to da su im mnogi italijanski mediji predviđali borbu za opstanak.

Kako je u prošlom kolu Verona poražena od Lacija (1:2), sada je "došao red" na pobedu, a posebno motivisan da je upiše biće pomenuti Zaneti koji je kao igrač nastupao za Torino, ali je na neslavan način napustio klub, sukobivši se sa navijačima "granate".

Ipak, njegovu četu očekuje posebno težak zadatak, jer pored toga što gosti igraju veoma solidan fudbal, takođe je i tradicija međusobnih duela na njihovoj strani.

Torino je neporažen protiv Verone na poslednjih deset međusobnih duela, mada treba napomenuti da je na tim mečevima najčešći ishod bio "iks", jer su remizirali čak šest puta.

Što se tiče same ekipe Torina, ona je veoma dobro započela novu sezonu, popularni "bikovi" su neporaženi nakon uvodna četiri kola i sakupili su osam bodova za sada, a vredi istaći da su igrali protiv dosta jakih rivala poput Milana (2:2) i Atalante (2:1).

Gosti su tokom leta takođe promenili trenera, Ivana Jurića je zamenio Paolo Vaneli koji je uveo Veneciju u elitu i za sada radi fantastičan posao sa ekipom sa severa Italije.

Ono što je zanimljivo kod njega je to da je kao igrač nosio dres Verone, tako da će večeras oba trenera igrati protiv svojih bivših klubova, što je dosta retka pojava.

Naravno, vredi napomenuti da će večeras takođe u centru pažnje biti i nekoliko srpskih fudbalera. Tu se pre svega misli na Vanju Milinkovića Savića koji brani fenomenalno u Torinu i jedan je od najboljih golmana na startu sezone u Seriji A.

Pored njega dres "bikova" nosi i Ivan Ilić koji je jedan od glavnih igrača u redovima gostiju već par sezona, dok će boje Verone braniti Darko Lazović koji je bio starter na svakom meču "mastifa" od starta takmičarske godine.

Večeras očekujemo dosta neizvestan meč, u pitanju su dve ekipe koje igraju dosta dobar fudbal i zbog toga predlažemo "iks" na poluvremenu ili kraju meča.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,65)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata