BETIS SE "PROBUDIO": Andalužani traže treću uzastopnu pobedu protiv redovne mušterije

V.M.

23. 09. 2024. u 08:40

U zaostaloj utakmici trećeg kola La lige ekipa Betisa će pred punim tribinama "Benita Viljamarina" dočekati Hetafe (19.00).

БЕТИС СЕ ПРОБУДИО: Андалужани траже трећу узастопну победу против редовне муштерије

Foto: Profimedia

Nakon slabog starta prvenstva i samo dva osvojena boda iz uvodne tri utakmice, Betis je vezao dva trijumfa savladavši prvo Leganes (2:0), a zatim i Hetafe (2:1)

To znači da će danas imati priliku da prvi put nakon skoro godinu dana ostvare tri uzastopna trijumfa na "Benito Viljamarinu", a zanimljivo je da su u tadašnjoj seriji pobeda jednu ostvarili upravo protiv današnjeg rivala, Majorke (2:0).

To im je bila jedna od pet uzastopnih pobeda nad Majorkom protiv koje vole da igraju i zbog toga su favoriti pred svojim navijačima na današnjem duelu.

Bitna stavka za Betis biće to kako otvori meč, pošto je ove sezone postigao samo jedan gol u prvom poluvremenu, ali ako raučunamo i prošlu godinu, kada "zeleno-beli" povedu nisu poraženi na poslednjih 11 utakmica (osam pobeda, tri remija).

Takođe, ono što odlikuje domaćina za razliku od nekih prošlih sezona je to da igra dosta tvrd fudbal, iako su generalno ekipe Manuela Pelegrinija poznate po svom napadačkom stilu, domaćine je preko leta napustio Nabil Fekir, dok im je najkreativiniji igrač ekipe Isko Alarkon povređen, pa su morali da se prilagode tome.

Doduše, u poslednjih par utakmica "pokrenuo" se argentinski reprezentativac Đovani Lo Selso, koji je svoj najbolji fudbal u karijeri igrao u prvom mandatu u "zeleno-belom" dresu pre nego što se otisnuo na Ostrvo gde je odigrao nekoliko slabih sezona i nada se da će svoju karijeru moći da "oživi" u Betisu.

Sa druge strane, Majorka je na dosadašnjih šest utakmica ostvarila po dve pobede, remija i poraza, što je dosta dobar početak za nju s obzirom na to da zauzima jedanaesto mesto na tabeli.

Kao što je često bio slučaj prethodnih godina, "pirati" igraju izuzetno tvrd fudbal, a najbolje o tome svedoči njihova gol-razlika, 4:4.

Na svojoj poslednjoj utakmici na strani, gosti su savladali Leganes, a ukoliko i danas upišu tri boda, biće to prvi put nakon skoro godinu dana da su ostvarili uzastopne ligaške pobede u gostima.

Što se tiče izostanaka, pored pomenutog Iska i Karvalja, Betis će verovatno biti bez Marka Bartre i Džoni Kardozo, dok će kod Majorke meč propustiti Ljabres, Mafeo i Murići.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,27)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk