LEVANDOVSKI NA PRAGU ISTORIJE: Feran Tores odslužio kaznu

O. M.

25. 09. 2024. u 10:19

BARSELONA i Hetafe sastaće se u utakmici sedmog kola La lige. Ovaj duel zakazan je za sredu od 21.00.

ЛЕВАНДОВСКИ НА ПРАГУ ИСТОРИЈЕ: Феран Торес одслужио казну

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone nastupaju kao prava kaznena ekspedicija na početku nove sezone. Ostvarili su svih šest pobeda do sada i jedini su tim sa maksimalnim učinkom u La ligi. Igraju izuzetno lep, dominantan fudbal, stvaraju mnogo šansi i veoma su efikasni. Sa 22 postignuta gola, odnosno 3,6 po utakmici, jasno je koliko su opasni po gol.

Iako je trener Hansi Flik stigao tokom leta, svoju filozofiju je brzo sproveo u delo i igrači su se navikli na njega. Brzo su se prilagodili njegovim vizijama i igraju veoma atraktivan fudbal.

Robert Levandovski i Rafinja su trenutno najbolji strelci La lige. Poljski napadač je postigao šest golova, a brazilsko krilo pet.

S druge strane, Hetafeova forma je potpuna suprotnost Barseloninoj. Ove sezone još uvek nisu pobedili. Zabeležili su četiri remija i dva poraza i trenutno su na 18. mestu na tabeli La lige. Gori su samo Valensija i Las Palmas.

Glavni problem Hetafea je neefikasnost u napadu. Ni u jednoj od šest utakmica nisu postigli više od jednog gola, au tri meča nisu postigli nijedan.

Gostovanje Barseloni dolazi u lošem trenutku za Hetafe, s obzirom da su pretrpeli poraze na poslednja dva gostovanja - Betis ih je pobedio sa 1:0, a Sevilja sa 2:1.

Barselona je potvrdila da je Ter Štegen pokidao tetivu čašice u desnom kolenu i da je podvrgnut operaciji i sada ga čeka dug put do oporavka.

Injaki Pena je zamenio Nemca u prvom poluvremenu protiv Viljareala, a sada će biti i starter.

Ter Štegen se pridružio dugačkoj listi povređenih na kojoj se nalaze Ronald Arauho, Andreas Kristensen, Mark Bernal, Gavi, Frenki de Jong, Dani Olmo i Fermin Lopez.

Nakon što je tokom vikenda dosta rotirao, Flik će verovatno sastaviti malo iskusniji tim danas, a pomaže mu i povratak Ferana Toresa koji je odslužio jedan meč suspenzije.

Robert Levandovski će nastojati da se osamostali kao Poljak sa najviše postignutih golova za jedan klub u La ligi, nakon što se izjednačio sa Janom Urbanom koji je za Osasunu postigao 48 golova. Levandovski će morati da postigne još bar četiri ako želi da obori ukupan Urbanov rekord od 51 gola u La ligi, računajući i tri za Valjadolid.

U međuvremenu, gosti će nastupiti bez defanzivca Nabila Aberdina, koji je zbog povrede morao da propusti poslednja tri meča. Takođe, bivši napadač Real Madrida Alvaro Rodrigez muči se sa problemom skočnog zgloba i ostaje neizvestan. On još uvek nije debitovao za Hetafe.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije