NE ZNA SE KO SE VIŠE MUČI: "Rohiblankosima" preko potrebni bodovi, Valjadolid zaboravio kako se daju golovi

V.M.

24. 09. 2024. u 07:50

NA otvaranju sedmog kola španske La lige fudbaleri Sevilje će u obračunu ekipa iz donjeg doma tabele ugostiti Real Valjadolid na "Ramon Sančez Pishuanu" (19.00).

НЕ ЗНА СЕ КО СЕ ВИШЕ МУЧИ: Рохибланкосима преко потребни бодови, Ваљадолид заборавио како се дају голови

Foto: Profimedia

"Rohiblankosi" igraju dosta promenljivo na startu kampanje, što je i očekivano s obzirom na veliki broj promena preko leta.

Jedna od najvećih bila je ona na klupi, ekipu je preuzeo Fransisko Havijer Garsija Pimijenta koji je ostvario samo jednu pobedu na uvodnih šest utakmica, nad Hetafeom u pretprošlom kolu pogotkom Hesusa Navasa (1:0).

Iako je planirala da u ovoj sezoni napadne povratak u gornji dom tabele posle nekoliko razočaravajućih kampanja, teško da će to učiniti s obzirom na to kako izgleda na terenu i može biti srećna što se nalazi izvan zone ispadanja na 15. mestu sa bodom prednosti u odnosu na Hetafe koji je prvi tim ispod crte.

Po pisanjima španskih medija, pomenuti Pimijenta se već nalazi pod pritiskom zbog slabih rezultata, videli smo u poslednjih par godina da Sevilja olako menja trenere, dva-tri po sezoni, tako da ukoliko izabranici španskog stručnjaka nastave da igraju ovako, uskoro bi mogao postati bivši.

Glavni problem domaćina za sada je postizanje golova, postigli su samo tri gola na poslednjih pet utakmica i to moraju pod hitno popraviti kako bi se odmakli iz donjeg doma tabele.

Sa druge strane, Valjadolid je još u goroj situaciji, postigao je samo dva gola uz čak 13 primljenih i imaju najgoru gol-razliku u ligi, tako da ne čudi što se sa pet sakupljenih bodova nalaze tik iznad zone ispadanja na 17. mestu.

Jedini trijumf gosti su ostvarili u prvom kolu protiv Espanjola (1:0), ali posle njega su postigli samo jedan gol na narednih pet utakmica i to u porazu od Selte (1:3).

Ako pogledamo istorijat međusobnih duela, u skorijoj istoriji dominatan ishod na mečevima večerašnjih rivala je "iks". Čak četiri puta zaredom su delili bodove sve do marta prošle godine kada je taj niz prekinula Sevilja pobedom od 3:0 na "Hose Zorilji".

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema sa njima. Domaćini su bez Soua, Romera, Markaa i Samija Lokonge, dok će u gostujućem sastavu utakmicu propustiti Tuami i Ozkačara, dok se u sastav vraćaju Mario Martin i Havi Sančez.

Večeras očekujemo tvrd, ujednačen meč, izuzetno je važna utakmica za oba tima iako je tek početak sezone, a blagu prednost bismo dali Sevilji koja će imati veliku podršku sa tribina "Ramon Sančez Pishuana".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

VUČIĆ SE SUSREO SA ŠOLCOM I BERBOKOVOM: Predsednik na prijemu koji su organizovali nemački kancelar i predsednik Namibije