SRPSKOG REPREZENTATIVCA I DALJE MUČI POVREDA: "Crno-beli" bez ključnog igrača na gostovanju u Istanbulu

V.M.

25. 09. 2024. u 07:30

JEDAN od zanimljivijih mečeva današnjeg programa igra se na "Rams parku" gde će Galatasaraj ugostiti PAOK (21.00).

СРПСКОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА И ДАЉЕ МУЧИ ПОВРЕДА: Црно-бели без кључног играча на гостовању у Истанбулу

Foto: EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Kao i sva evropska takmičenja, Liga Evrope se od ove sezone igra po novom formatu. Grupna faza se sastoji od 36 ekipa koje su podeljene u osam šešira od po četiri tima i svaki tim igra protiv jednog protivnika iz svih osam šešira određenih žrebom.

To znači da je grupna faza produžena jer timovi igraju osam, umesto šest utakmica kao nekada, a takođe se pravi samo jedna tabela na kojoj se nalaze svi timovi i direktno dalje prolazi prvih osam na njoj.

Oni direktno idu u osminu finala, dok oni koji se nađu između devete i dvadeset četvrte pozicije igraju međusobne duele za preostala mesta u osmini finala.

Još jedna velika razlika je to što više nema "spuštanja" timova iz Lige šampiona, tako da Ligu Evrope igraju samo ekipe koje su tu od samog početka grupne faze takmičenja.

Što se tiče same utakmice, Galata je u ovu sezonu ušla sa velikim očekivanjima, ponovo je uložen veliki novac sa namerom da se odbrani tron u domaćem prvenstvu i napadne dobar rezultat u Ligi šampiona, međutim, taj san je okončan već u kvalifikacijama jer je u plej-of fazi bolji od nje bio Jang bojs.

Taj poraz je bio veliki udarac za turskog velikana koji je odgovorio dovođenjem Viktora Osimena i tako pokazao da želi da ima ozbiljnu ulogu u Ligi Evrope, a možda čak i ponovi uspeh iz sezone 1999/00. kada su osvojili takmičenje.

Galata je odlično otvorila domaće prvenstvo, perfektna je nakon šest odigranih kola sa 18 sakupljenih bodova, a za vikend je ostvarila najbitniju pobedu do sada savladavši Fenerbahče u "interkontinentalnom derbiju" s rezultatom 3:1.

Sa druge strane, PAOK je takođe sanjao o plasmanu u Ligu šampiona nakon osvajanja grčkog prvenstva prošle sezone, međutim, on je zaustavljen u trećem kolu kvalifikacija od strane Malmea.

Nakon toga rutinski je nadigrao Šamrok u plej-ofu za Ligu Evrope, tako da će se zadovoljiti nastupom u drugom najjačem evropskom fudbalskom takmičenju.

Kao i Galatasaraju, "crno-belima" ide dosta dobro u grčkoj Superligi ove sezone, nakon pet odigranih kola su neporaženi i drže prvo mesto na tabeli sa 13 sakupljenih poena.

Izostanci muče i jedne i druge, domaćini su bez prvog golmana i kapitena Muslere, dok će kod gostiju gotovo sigurno meč propustiti Cifis, Brendon i srpski reprezentativac Andrija Živković koji i dalje ima probleme sa kukom.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu u Istanbulu, oba tima su napadački raspoložena i verujemo da će postići bar po jedan gol, a za hrabrije bismo dodali "kec" na Galatasaraj koji je po imenima igrača kvalitetniji tim od PAOK-a.

KLINKI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer