DOMAĆIN JE U PADU FORME: Gost nije ni ulazio u istu od početka sezone

O. M.

18. 10. 2024. u 09:05

Alaves dočekuje Real Valjadolid na stadionu "Mendizoroca" u desetom kolu španske La lige.

ДОМАЋИН ЈЕ У ПАДУ ФОРМЕ: Гост није ни улазио у исту од почетка сезоне

Foto: Profimedia

Ova dva tima su u razočaravajućoj formi, domaćin je ostvario jednu pobedu i četiri poraza u pet poslednjih utakmica, dok je gost osovojio samo dva boda u poslednjih osam kola.

Alaves je 13. na tabeli La lige sa 10 bodova iz prvih devet mečeva, dok je Valjadolid 19, sa samo pet bodova.

Odlično je domaći tim počeo sezonu 2024/25, sakupivši 10 bodova u prvih šest mečeva, ali su u oktobarsku reprezentativnu pauzu ušli nakon tri uzastopna poraza - od Real Madrida, Hetafea i Barselone. Ekipa Luisa Garsije je sada pala na 13. mesto na tabeli, sa 10 bodova iz devet mečeva, ali su samo tri boda manje od osme pozicije, pa je početak pozitivan uprkos mučenju u poslednje vreme. "Plavo-beli" su inače prošle sezone završili na 10. mestu u La ligi po povratku u Primeru.

Alaves je pokupio sedam bodova iz četiri domaće prvenstvene utakmice u ovom terminu, a dočekaće ekipu Real Valjadolida koja ima najgori rezultat u gostima, izgubivši sva četiri meča u La Ligi na svojim putovanjima.

Poslednja dva meča La lige između ove dve ekipe je dobio Alaves, ali će ovo biti njihov prvi susret u vrhu španskog fudbala od februara 2021.

Real Valjadolid je prošle sezone promovisan iz Segunde divizije posle jednogodišnjeg odsustva nakon ispadanja u sezoni 2022/23.

Tim Paula Pecolana nije se najbolje snašao u eliti, pošto su posle startne pobede nad Espanjolom ostali bez ijednog trijumfa u narednih osam kola pa je logično što se nalaze na pretposlednjem mestu.

Osim toga što su u gostima bezopasni - uz Las Palmas su jedina ekipa bez osvojenog boda na strani - imaju i najgoru odbranu u ligi, dok dele neslavno prvo mesto kao najneefikasniji napad. Neka mala naznaka popravka igre u napadu videla se u poslednja u poslednja tri kola iako su sva tri puta poraženi, od Sevilje, Majorke i Rajo Valjekana, ali su na sve tri utakmice uspeli da zatresu protivničku mrežu.

"Beloljubičasti" će ugostiti Viljareal u svojoj poslednjoj prvenstvenoj utakmici u mesecu, dok će njihov put u Kupu Kralja za sezonu 2024/25 početi na gostovanju u Asturu 29. oktobra.

Alaves je ove sezone već postigao 11 golova u ligi, a Real Valjadolid je primio čak 19. U petak bi trebalo da bude golova, a mi očekujemo da se Alaves vrati na pobedničke staze protiv ekipe koja je imala samo muke na svojim gostovanjima ovog mandata.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,67)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi