DUŠAN VLAHOVIĆ JE KLJUČ USPEHA JUVENTUSA: Tijago Mota ruši dva klupska rekorda u Ligi šampiona

O. M.

02. 10. 2024. u 10:17

U jednom od najzanimljivijih okršaja sastaće se RB Lajpcig i Juventus, a meč na Red bul areni u Lajpcigu zakazan je za 21 čas.

ДУШАН ВЛАХОВИЋ ЈЕ КЉУЧ УСПЕХА ЈУВЕНТУСА: Тијаго Мота руши два клупска рекорда у Лиги шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Juve je u prvom kolu sa 3:1 savladao PSV iz Ajndhovena. Novi trener Tijago Mota na toj utakmici je izveo najmlađi tim Juventusa u istoriji Lige šampiona, sa prosekom od 25 godina i nepuna tri meseca. Odužio mu se već na startu 19-godišnji Kenan Jildiz prvim golom na meču, ali je epitet igrača utakmice poneo nešto stariji Nikolas Gonzales, koji je upisao gol i asistenciju.

Na toj utakmici, kao ni na sledećoj protiv Napolija u Seriji A, nije blistao Dušan Vlahović, pa su se senzacionalistički mediji odmah bacili u hajku na srpskog internacionalca koji im je ubrzo, međutim, zapušio usta, sa dva gola u pobedi "stare dame" nad Đenovom, kojom je prekinut niz od tri remija bez golova u Seriji A. Posle tog fantastičnog nastupa Tijago Mota je izjavio da je Vlahović ključni igrač u njegovom timu.

"Bjankoneri" odavno nisu igrali ovako dobro. Na sedam utakmica u sezoni ostvarili su četiri pobede i tri neodlučene. Primili su samo jedan gol, a dali 12, po tri u svakoj pobedi. PSV Ajndhoven, izrazito napadački orijentisan tim, jedini je postigao gol protiv "bjankonera" čija odbrana deluje neprobojna, što i ne čudi kada se zna kako je Tijago Mota prošle godine postavio igru Bolonje.

U Seriji A nisu primili nijedan gol na šest utamica i trenutno su drugi sa 12 bodova, jednim manje od lidera Napolija.

Uoči ove utakmice Mota pred sobom ima dva zadatka - prvi da prekine niz od tri Juventusova poraza na gostovanjima u Ligi šampiona i drugi, da postane tek treći trener u istoriji Juventusa koji je vezao dve pobede u prva dva kola Lige šampiona. Do sada je to uspevalo samo Marčelu Lipiju u šampionskoj sezoni 1995/96 i Fabiju Kapelu devet godina kasnije.

S druge strane, fudbaleri Lajpciga otvorili su novu sezonu Lige šampiona nesrećnim porazom od Atletiko Madrida. Vodili su sa 1:0, ali nisu uspeli da zadrže vođstvo i primili su gol u 90. minutu. To im je jedini neuspeh od početka sezone.

U Bundesligi, Lajpcig tek treba da okusi poraz, zabeležio je tri pobede i dva remija, što ih drži na trećem mestu na tabeli. Posebno su impresionirali u pobedi protiv Bajera iz Leverkuzena, gde su u prvom poluvremenu gubili sa 2:0, ali su na kraju preokrenuli rezultat i slavili na gostujućem terenu pobedu od 3:2.

Prošlog vikenda su odigrali sjajnu utakmicu, deklasirali Augzburg sa 4:0, a u toj utakmici istakao se Benjamin Šeško sa dva gola.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,32)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NIJE PROBLEM KAD MLADI IGRAČI POGREŠE, PROBLEM JE KAD TO URADE ISKUSNI! Vladan Milojević nakon poraza Zvezde od Intera u Ligi šampiona