TSC IGRA NA VELIKI BROJ GOLOVA: Kada Topolčani povedu, na kraju i pobede

O. M.

03. 10. 2024. u 09:54

TSC gostuje Astani u okviru prvog kola Lige konferencija. Utakmica na "Astana areni" igra se od 18.45.

ТСЦ ИГРА НА ВЕЛИКИ БРОЈ ГОЛОВА: Када Тополчани поведу, на крају и победе

Tanjug/AP

TSC će se takmičiti u Ligi konferencija prvi put. Stigli su ovde iz plej-ofa za Ligu Evrope, nakon što su poraženi od Makabija iz Tel Aviva ukupnim rezultatom 8:1.

Tako nisu uspeli da ponove uspeh iz prošle godine, kada su igrali grupnu fazu drugog po važnosti evropskog klupskog takmičenja. Osvojili su poslednje mesto u veoma teškoj grupi, sa Vest hemom koji je sezonu pre osvojio Ligu konferencija i sa Olimpijakosom koji je tu sezonu završio trijumfom u Ligi Evrope, kao i nemačkim predstavnikom Frajburgom.

TSC je odigrao ukupno 12 utakmica u evrokupovima, ali je upisao samo jednu pobedu i to na svom evrodebiju protiv moldavskog Petrokuba u prvom pretkolu Lige Evrope 2019/20. U narednoj rundi Topolčani su se suočili sa rumunskim FCSB, poznatijim kao Steaua iz Bukurešta, u utakmici koja je oborila rekord evropskih kupova, kao i prva i do sada jedina od 24.000 odigranih pod okriljem UEFA u kojoj su obe ekipe postigle bar po pet pogodaka. Bilo je 6:6 u regularnom toku, da bi Steaua bila srećnija u izvođenju jedanaesteraca. 

Inače, problem s kojim se suočava TSC kad igra u Evropi je taj što ne znaju da kalkulišu i igraju na rezultat. Zato su u čak devet od poslednjih 11 utakmica primili tri ili više golova. 

Ekipa Jovana Damjanovića, koji je na početku sezone zamenio Žarka Lazetića, nema dobar početak sezon. Pobedili su u samo četiri od svojih 11 takmičarskih mečeva. U jednom trenutku imali su pet vezanih poraza, računajući i tri u prvenstvu. S druge strane, svaki put kada prvi postigne gol na utakmici, TSC i pobedi.

Izlazak iz krize najavili su pobedom od 5:2 nad Novim Pazarom, a potvrdili pobedom od 2:1 na gostovanju Čukaričkom.

Astana se takmiči u glavnom žrebu Lige konferencija drugu godinu zaredom, ali će sigurno pokušati da poboljšaju prošlogodišnji rezultat zbog kojeg su eliminisani u grupnoj fazi. Tada su osvojili samo četiri boda i zauzeli treće mesto u grupi.

"Žuto-plavi" će se osloniti na domaći teren, jer su pet od njihovih sedam pobeda u dosadašnjem takmičenju ostvarili u Astani, uključujući tri u kvalifikacionim rundama ove sezone u kojima su postigli deset golova i primili samo jedan.

Treba napomenuti da ekipa Grigorija Babajana nije uspela da pobedi nijednu utakmicu kod kuće u prošlogodišnjoj grupnoj fazi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

NA TO SAM NAJPONOSNIJI: Andrija Milošević o kultnoj seriji zbog koje ga publika obožava (VIDEO)