SRPSKI REPREZENTATIVCI U DRUGOM PLANU: Pavlović i Jović ne dobijaju šansu ni na kašičicu kod Fonseke

V.M.

06. 10. 2024. u 07:40

JEDAN od derbija sedmog kola Serije A igra se na "Artemio Frankiju" na kojem će Fiorentina ugostiti Milan (20.45).

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ У ДРУГОМ ПЛАНУ: Павловић и Јовић не добијају шансу ни на кашичицу код Фонсеке

Foto: Profimedia

Nakon dosta slabog početka sezone i par izgubljenih utakmica u Seriji A, Milan je dosta popravio utisak osvojivši deset bodova na poslednje četiri utakmice, ostvario je tri uzastopne pobede i priče o otkazu Paolu Fonseki su davna prošlost.

Portugalac je bio pod velikim pritiskom, ali pokazao je da ume da se nosi sa njim, promenio je formaciju, ubacio neke nove igrače i njegova ekipe je proigrala i popela se čak na treće mesto tabele Serije A.

"Žrtve" tih promena Fonseke su naši reprezentativaci Luka Jović i Stranjiha Pavlović koji gotovo da i ne dobijaju šansu u poslednje vreme. Na minule tri utakmice Pavlović je odigrao samo jedan minut u "Derbi dela Madonini" protiv Intera, dok je Jović "nešto bolji" sa 15 minuta provedenih na terenu protiv Lečea.

Rezultati "rosonera" su sve bolji, tako da se ne može zameriti Fonseki što se drže dobitne formule i naši fudbaleri će morati strpljivo da čekaju na novu šansu kako bi mu dokazali da zaslužuju veću minutažu i mesto u startnih 11.

Ono što muči Milan su nastupi na međunarodnoj sceni, italijanski velikan se vratio u Ligu šampiona, ali započeo ju je veoma loše, doživeo je poraze od Liverpula (1:3), odnosno Bajer Leverkuzena (0:1) i Fonseka za vreme predstojeće reprezentativne pauze moraći pronaći način da njegova ekipa igre iz prvenstva prenese i na najjače fudbalsko takmičenje.

Sa druge strane, Fiorentina ima dosta interesantan start sezone, pretplatila se na "ikseve" i čak četiri puta je remizirala u uvodnih šest kolu uz pobedu nad Laciom (2:1) i poraz od Atalante (2:3).

Viola je preko leta promenila trenera i nakon tri godine je kormilo napustio Vinčenco Italijana koji ju je odveo u tri finala (dva puta Liga konferencija i Kup Italije), ali nijedno nije uspeo osvojiti i uprava je odlučila da je vreme za rastanak.

Zamenio ga je Rafaele Paladino za kojeg se može reći da je imao solidan start, poželjno bi bilo da Fiorentina ima još neku pobedu na svom saldu, ali promene nakon što trener koji je dugo vodio ekipu napusti klub nikad nisu lake i talentovani stručnjak dobija prolaznu ocenu za svoj dosadašnji rad.

Sredinom nedelje domaćini su takođe imali obaveze na međunarodnoj sceni, samo su igrali Ligu konferencija i otvorili su je trijumfom nad TNS-om na "Artemio Frankiju".

Što se tiče izostanaka, oni više muče Milan koji je bez kapitena Kalabrije, Benasera, Florecnija, Sportijela i Bartesagija, dok će u redovima Fiorentine meč zasigurno jedini propustiti Rolando Mandragora.

Istorijat međusobnih duela je na strani "rosonera" koji su današnjeg rivala pobedili četiri puta na minulih pet susreta, ali Fiorentina pod Paladinom ne zna za poraz kod kuće, tako da nešto opreznije tipujemo duplu šansu na Milan uz bar dva gola (ni na jednom njegovom meču u ligi nije viđeno manje od tri pogotka), a za hrabrije "iks u glavu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,64)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)