ITALIJA NADOMAK PLASMANA U NOKAUT FAZU LIGE NACIJA: Belgijance drma velika kriza pred dolazak na "Olimpiko"

V.M.

10. 10. 2024. u 07:20

ITALIJA će pokušati da održi svoj perfektan skor u Ligi nacija kada večeras od 20.45 na "Olimpiku" bude ugostila Belgiju.

ИТАЛИЈА НАДОМАК ПЛАСМАНА У НОКАУТ ФАЗУ ЛИГЕ НАЦИЈА: Белгијанце дрма велика криза пред долазак на Олимпико

FOTO: Tanjug/AP

Ove reprezentacije su deo grupe "2" A divizije Lige nacija i nakon dve odigrane utakmice u boljoj situaciji je Italija koja je pobedama nad Francuskom i Izraelom zaradila maksimalnih šest bodova koji je drže na prvom mestu, dok su Belgijanci posle trijumfa nad Izraelom (3:1) poraženi od Francuske (0:2) i treći su na tabeli.

Atmosfera u taborima ovih reprezentacija je poprilično različita, nakon slabog nastupa na Evropskom prvenstvu, Spaleti je napravio određene promene u sastavu koje su mu se isplatile i "azuri" izgledaju veoma dobro na terenu. 

U prošlom izdanju Lige nacija, Italijani su dogurali do završnog turnira, ali nisu uspeli da se dokopaju finala i morali su da se zadovolje trećim mestom. Ovoga puta želeće da odu korak dalje i veoma su blizu nokaut faze koja se od ove godine igra u novom formatu.

Prve dve ekipe iz svake grupe idu dalje i nakon toga se igraju četvrtfinala, za razliku od prošlih izdanja kada su samo prvoplasirane ekipe išle direktno u polufinale.

Čak i ako danas ne ostvare pobedu, veliku šansu da to učine i zagarantuju mesto među prva dva imaće za par dana jer će nakon ovog susreta ugostiti Izreal na "Friuliju" u Udinama.

Što se tiče Belgijanaca, nakon razočaravajućeg izdanja protiv Francuza, kapiten reprezentacije Kevin de Brujne je javno prozvao svoju selekciju i time dodatno narušio loše odnose unutar redova "crvenih đavola".

Odranije je poznato da je Tibo Kurtoa u ratu sa selektorom Tedeskom, a pored njega u sastavu neće biti ni najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Romelua Lukakua, koji se preporodio u Napoliju i igra odličan fudbal ove sezone.

Takozvana "zlatna generacija" Belgije je na zalasku, potrebna je smena i uvođenje novih mladih igrača kako bi se "osvežila" reprezentacija, međutim, na Evropskom prvenstvu se videlo da će to biti teško učiniti.

Pod palicom Domenika Tedeska, Belgijanci su jedva prošli grupu, a nakon toga su odigrali veoma loše protiv Francuza u osmini finala, da bi sličan nastup pružili protiv "galskih petlova" u Ligi nacija, što je i izazvalo reakciju Kevina de Brujnea.

Zbog novog formata takmičenja "crveni đavoli" imaju šansu da se nađu u četvrtfinalu takmičenja, ali kako izgledaju na terenu u poslednje vreme nisu favoriti da se nađu među osam najboljih.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

HAG DONEO NOVU ODLUKU O ŠEŠELJU: Nezvani gost dolazi u Srbiju?