TRADICIJA KAŽE DA NEĆE BITI MNOGO GOLOVA: Mreže se retko tresu kada se sastanu ove dve reprezentacije

O. M.

15. 10. 2024. u 09:44

Poljska dočekuje Hrvatsku u četvrtom kolu Grupe A1 Lige nacija. Utakmica je na programu u utorak, od 20.45, na stadionu "Narodovi" u Varšavi.

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ ДА НЕЋЕ БИТИ МНОГО ГОЛОВА: Мреже се ретко тресу када се састану ове две репрезентације

FOTO: AP Photo/Tanjug

Biće ovo verovatno odlučujući meč u borbi za drugo mesto u grupi, pošto je Portugal pokazao da je najbolji, a Škotska je bez pobede i prikovana za dno.

U prvom susretu istih rivala, u Osijeku pre nešto više od mesec dana, Hrvatska je pobedila golom Luke Modrića u 52. minutu.

U prošlom kolu "vatreni su" posle preokreta savladali Škotsku sa 2:1, a "tartan terijerima" je u toj utakmici poništen izjednačujući pogodak u poslednjim trenucima utakmice. Istovremeno, Poljska je izgubila sa 3:1 od Portugala kod kuće.

Poljacima su tako ostala ona tri boda iz pobede u prvom kolu nad Škotskom od 3:2. To je bila utakmica na kojoj su umalo od gotovog napravili veresiju. Vodili su posle 45 minuta, da bi Škoti izjednačili u 76, a konačan rezultat postavio je Zalevski u sedmom minutu nadoknade.

To je bila jedina pobeda u poslednjih šest zvaničnih utakmica "orlova", a u tom periodu su ostali neporaženi samo još u poslednjem kolu grupne faze Eura protiv Francuske. 

Kakav je to samo pad u formi nakon osam utakmica bez poraza, serije koja je trajala od septembra prošle godine do juna ove.

Hrvatska je imala obrnut put od Poljske u dosadašnjem delu Lige nacija. Oni su posle uvodnog poraza od Portugala upisali dve pobede. Mada, mora se priznati da izabranici Zlatka Dalića nisu blistali ni u jednoj od njih. Protiv Poljske spasao ih je veteran Luka Modrić, a protiv Škotske samo nesposobnost protivnika da kazni sve njihove greške, a naročito bespotrebno povlačenje nakon što su stigli do preokreta.

Bilo kako bilo, Hrvatska je sada na dobrom putu da izbori četvrtfinale Lige nacija, uz Portugal koji je čini se nedodirljiv na prvom mestu.

Zanimljiv je trend u međusobnim susretima Poljske i Hrvatske. Na poslednja četiri susreta pala su ukupno tri gola, bilo je tri puta po 1:0 (2:1 u pobedama za Hrvatsku) i jednom su odigrali bez golova. U preostala dva susreta, prva među ovim reprezentacijama, Hrvatska je pobedila sa 2:1, odnosno 4:1.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)