DOMAĆIN SEDAM UTAKMICA BEZ POBEDE U LIGI NACIJA: Gostima ne prijaju duga putovanja

O. M.

10. 10. 2024. u 12:49

AUSTRIJA dočekuje Kazahstan u trećem kolu grupe B3 Lige nacija. Utakmica se igra na stadionu "Oberosterajh arena" u Lincu od 20.45.

ДОМАЋИН СЕДАМ УТАКМИЦА БЕЗ ПОБЕДЕ У ЛИГИ НАЦИЈА: Гостима не пријају дуга путовања

Foto: Profimedia

Austrija je neočekivano loše počela novu sezonu Lige nacija posle ispadanja u B diviziju. Na startu su odigrali bez pobednika sa Slovenijom, a u drugom kolu izgubili od Norveške i sada dele poslednje i pretposlednje mesto u grupi sa današnjim protivnikom.

Računajući i prethodno izdanje kada su ispali iz A divizije u konkurenciji Hrvatske, Danske i Francuske, vezali su sedam utakmica bez pobede u ovom takmičenju.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Selektor Ralf Rangnik odlučio je, možda i zbog tog skora, da za predstojeća dva duela, a posle Kazahstana igraće sa Norveškom kod kuće, pozove čak pet novih igrača u poređenju sa sastavom za septembarske duele.

Računajući sva takmičenja, Austrija izgleda sasvim solidno, pošto su protiv Norveške doživeli tek četvrti poraz u poslednje dve godine i nešto preko toga. Dva od ta četiri poraza doživeli su na letošnjem Euro 2024 od Francuske u grupi i od Turske u osmini finala, a prethodni je bio u novembru prošle godine od Belgije u kvalifikacijama za ovo takmičenje.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

S druge strane, Kazahstan je u B diviziju upao kao osvajač svoje grupe u C diviziji. Posle veoma dobre kampanje u kvalifikacijama za Euro koja se ipak nije završila plasmanom na šampionat Starog kontinenta, igrali su baraž u kome ih je Grčka deklasirala u polufinalu sa 5:0, a taj poraz najavio je seriju od pet utakmica bez pobede, tokom koje je jedna (ali vredna) svetla tačka bio remi bez golova protiv Norveške u prvom kolu.

Ipak, usledio je ubedljiv poraz u Sloveniji koji je potvrdio da "jastrebovi" ne igraju dobro na strani. Za to je razlog možda i razumljiv jer za svako gostovanje moraju da pređu više hiljada kilometara. Kako god, vezali su šest uzastopnih poraza, a deset u poslednjih 13 gostovanja.

U Austriju su dolazili dva puta i oba puta su poraženi bez postignutog gola. A ovom rivalu nisu uspeli da zatresu mrežu ni dva puta kada se igralo u Kazahstanu, mada su oba puta uspeli i da sačuvaju svoju.

Poslednji susret imali su na bečkom Prateru u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, kada je domaćin pobedio sa 4:0.

NAŠ TIP: 1X&I2+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

HAG DONEO NOVU ODLUKU O ŠEŠELJU: Nezvani gost dolazi u Srbiju?