NIŠLIJE BEZ ŠANSI ZA BOD: Tradicija kaže - lagani kec na "Rajku", a biće i golova

O. M.

18. 10. 2024. u 08:50

CRVENA ZVEZDA dočekuje Radnički iz Niša u 12. kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 16 časova.

НИШЛИЈЕ БЕЗ ШАНСИ ЗА БОД: Традиција каже - лагани кец на Рајку, а биће и голова

M. Vukadinović

Zvezda je prva na tabeli sa 28 bodova iz deset odigranih utakmica, dok je Radnički šesti sa 17 i takođe ima utakmicu manje.

Otkad se fudbalski šampionat naše zemlje zove Superliga Srbije, Zvezda na svom stadionu nije izgubila ni bod od niške ekipe, a samo dva puta joj je prepustila po jedan na "Čairu". Istina, izborio je Radnički penale u osmini finala Kupa pre godinu i po dana, ali u prvenstvu na "Marakani" je nemoćan.

Ukupno gledano, Crvena zvezda i Radnički iz Niša su se sastali do sada u 125 takmičarskih utakmica. Zvezda ima 86 pobeda, a Nišlije su zabeležile 17 trijumfa, dok su 22 meča završena neodlučeno.

Zvezda je u prošlom kolu, poslednjem pred reprezentativnu pauzu, pobedila IMT sa 3:1 u gostima, dok je poslednji put na "Rajku" savladala pančevački Železničar sa 2:1. Između ove dve prvenstvene utakmice, naš prvak igrao je sa šampionom Italije u drugom kolu Lige šampiona gde je poražen sa 4:0, istim rezultatom kojim je pre tri nedelje pobedio u "večitom derbiju".

Radnički je podelio bodove sa OFK Beogradom pred odlazak na reprezentativnu pauzu. To je bio drugi nerešen rezultat Nišlija uzastopno, ali i četvrta utakmica bez poraza za ekipu Nikole Drinčića. 

Radnički je donedavno bio rado viđen gost na terenima Superlige jer je gubio sve do poslednje dve utakmice na strani, na kojima je skupio ukupno četiri boda. Reč je o 3:3 remiju sa Vojvodinom i pobedi od 2:0 protiv ubskog Jedinstva.

Trener "crveno-belih" Vladan Milojević pohvalio je uoči utakmice današnjeg rivala, istakavši da je Drinčić lepo ukomponovao ekipu. Milojević neće moći da računa na povređene Mirka Ivanića i Ognjena Mimovića, a žalio se i na duga putovanja koja u povratku sa reprezentativne obaveze moraju da pređu igrači iz Afrike, tako da u timu možda ne treba očekivati ni Zvezdine Afrikance. 

Ovo je naročito bitno jer Zvezdu u utorak očekuje gostovanje Monaku u trećem kolu Lige šampiona, a "kneževi" su posle prva dva kola pokazali da su više nego opasna ekipa. Osim toga, prvi su i u Francuskoj i kako sada stvari stoje mogli bi vrlo lako da prekinu dominaciju Pari Sen Žermena.

Prošle sezone Zvezda je u oba susreta pobedila današnjeg protivnika. Bilo je 1:0 u Beogradu golom Mirka Ivanića, dok je u Nišu bilo 2:0, a pogotke za "crveno-bele" postigli su Gelor Kanga i Aleksandar Katai.

Ove sezone, kako je to istakao i trener Zvezde, Radnički igra mnogo kvalitetniji fudbal, pa može da se očekuje da bar nekim golom pripreti šampionu. Za više od toga ipak nemaju Nišlije potrebnog kvaliteta, tako da je naš predlog:

Kliknite na link za NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?