FUDBALSKI SPEKTAKL: Flikova Barsa bi da prekine niz katastrofalnih rezultata protiv Bajerna

V.M.

23. 10. 2024. u 07:50

U apsolutnom derbiju trećeg kola grupne faze Lige šampiona gledaćemo pravi fudbalski spektakl na "Monžuiku" gde će Barselona ugostiti Bajern Minhen (21.00).

ФУДБАЛСКИ СПЕКТАКЛ: Фликова Барса би да прекине низ катастрофалних резултата против Бајерна

FOTO: Tanjug/AP

Ovo će biti 16. obračun u istoriji ovih evropskih velikana koji su često igrali izuzetno bitne mečeve u završnicama Lige šampiona, a iako ovaj večerašnji nema tu jačinu i dalje nosi veliki značaj.

Kroz istoriju dosta uspešniji bio je Bajern (11 pobeda) koji je neke od najboljih Barsinih timova rutinski pobeđivao, a posebno se pamti onaj iz četvrtfinala 2020. godine kada su Bavarci "osramotili" Katalonce slavivši s 8:2.

Upravo zbog tog meča, sva pažnja večeras biće na Hansiju Fliku, čoveku koji je tada sa klupe vodio Bajern, a sada pravi čuda sa Barselonom i pokušaće da prekine niz od šest pobeda nemačkog velikana nad Barselonom.

Ako pogledamo kako igra "blaugarana" ove sezone, to deluje više nego moguće. Flik je od Barse ponovo napravio napadačku mašineriju koja melje sve pred sobom, njegovi izabranici su postigli čak 39 golova na 12 utakmica i seju strah i trepet pred protivničkim defanzivcima.

Levandovski i dalje igra na visokom nivou, supertalentovani Jamal je već sada jedan od najboljih fudbalera na svetu, a najveći uspeh Flika je to što je uspeo da "otključa" Rafinju koji igra najbolji fudbal svog života i statistički gledano je među najefikasnijim igračima Evrope.

Pored sjajnog napada, vezni red je sve bolji, Pedri i Gavi su se vratili na teren nakon dugo odležanih povreda i sve što im fali je Frenki de Jong da upotpune jednu od najkvalitetnijih sredina na svetu.

Ono što može biti mali problem za Barsu večeras je to što joj predstoji duel sa Realom za vikend koji je veoma bitan jer Katalonci imaju tri boda prednosti na tabeli La lige i pitanje je da li će Flik možda kalkulisati imajući taj susret na umu.

Sa druge strane, Bajern je nakon najgore sezone u skorijoj istoriji u kojoj je ostao bez i jednog trofeja, takođe ušao u novu sezonu sa novim trenerom, Vensanom Kompanijem.

Belgijski stručnjak koji je vodio Andreleht i Barnli do sada odmah je implementirao svoj napadački fudbal sa dosta presinga u Bavarce koji izgledaju dosta bolje i beleže dobre rezultate na početku njegovog mandata.

U Bundesligi su trenutno na prvom mestu zbog bolje gol-razlike u odnosu na Lajpcig sa kojim su izjednačeni po broju osvojenih bodova, dok su Ligu šampiona otvorili ubedljivom pobedom nad Dinamom iz Zagreba (9:2), nakon čega je usledio poraz od Aston vile na "Vila parku" (0:1) u reprizi finala iz 1982. godine.

Bajern će se večeras uzdati u svog kapitalistu Hari Kejna koji beleži neverovatne brojke od kada je obukao crveni dres početkom prošle sezone, a teško da je mogao imati bolju uvertiru za ovaj meč jer je za vikend tri puta tresao mrežu Štutgarta u ubedljivoj pobedi od 4:0.

Ono što muči i jedne i druge su povrede bitnih igrača, domaćini su bez Ter Štegena, De Jonga, Arauha, Kristensena i Toresa, dok će kod gostiju meč proputiti Pavlović, Stanišić, Ito i Saša Buj, a pod velikim upitnikom je i jedan od najboljih igrača ekipe, Džamal Musijala.

Očekujemo pravi fudbalski spektakl na "Monžuiku", obe ekipe igraju dobro, teško je prognozirati pobednika i zbog toga tipujemo golove koji su redovna pojava kada igraju ovi timovi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,82)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUDILO U ARGENTINI: Traži se karta više za meč Đokovića i Del Potra