OSVETA ŽOZEA MORINJA: "Gospodin posebni" se uzda u svog vernog borca Tadića da "presudi" Ten Hagovom Junajtedu

V.M.

24. 10. 2024. u 08:00

U trećem kolu grupne faze Lige Evrope, Fenerbahče će ugostiti Mančester junajted na "Šukru Saračoglu" stadionu (21.00).

ОСВЕТА ЖОЗЕА МОРИЊА: Господин посебни се узда у свог верног борца Тадића да пресуди Тен Хаговом Јунајтеду

Foto: Profimedia

Fener je preko leta napravio veoma dobar tim, a kao šlag na tortu doveden je Žoze Morinjo da ga predvodi sa klupe, međutim, start sezone nije zadovoljavajući za istanbulskog velikana.

Prvo razočarenje bila je eliminacija iz kvalifikacija za Ligu šampiona koja je značila neigranje u najjačem evropskom takmičenju, a treba istaći da ni nastupi u prvenstvu nisu sjajni i da im Galatasaraj nakon deset odigranih mečeva beži osam bodova, mada je odigrao meč više.

Fener je za vikend dva puta imao prednost protiv Samsuna, međutim, nije uspeo da je sačuva (2:2) i taj razočaravajući rezultat samo je pogoršao stanje u kojem se nalazi Fener koji već deset godine ne zna za titulu prvaka Turske.

Na tom susretu bivši kapiten Srbije Dušan Tadić ponovo je odigrao odlično, postigao je gol i podelio asistenciju, ali to nije bilo dovoljno i Tadić polako dobija "glavobolje" jer ne zna kako više može pomoći svom timu.

Doduše, nastupi u Ligi Evrope su za sada solidni, na uvodna dva meča Fener je sakupio četiri boda, savladao je Rojal union, a nakon toga je remizirao sa Tventeom.

Žoze Morinjo je dva puta osvajao ovo takmičenje, poznat je kao neko ko zna da vodi bitne utakmice, majstor je za nokaut fazu takmičenja i Liga Evrope bi mogla biti spas sezone Feneru ukoliko nastavi sa slabim igrama u Superligi.

Popularni "gospodin posebni" će danas imati motiv više, jer mu na noge dolazi njegov bivši klub Mančester junajted sa kojim je osvojio ovo takmičenje 2017. godine i nije se baš na najbolji način rastao sa "crvenim đavolima" koji su nakon njegovog odlaska nastavili slobodan pad, koji traje još od kada ih je napustio čuveni škotski menadžer ser Aleks Ferguson.

Morinjo slabo igra protiv svojih bivših klubova, na 17 obračuna sa njima ostvario je samo jednu pobedu, ali ona je ostala dobro upamćena jer je kao menadžer Totenhema savladao upravo Junajted sa više nego ubedljivih 6:1 na "Old trafordu" 2020. godine.

Iako je ovo treća sezona od kada ih je preuzeo Erik ten Hag, napredak se ne vidi u igru Mančestera, rezultati su promenljivi, ekipa nema identitet na terenu i ogroman novac potrošen od dolaska holandskog stručnjaka nikako nije opravdan.

Do proteklog vikenda Junajted više od mesec dana nije znao za pobedu u svim takmičenjima, ali taj niz na njegovu sreću prekinuo je posle velikog preokreta savladavši Brentford s 2:1.

I pored njega, "crveni đavoli" zauzimaju razočaravajuće 12. mesto na tabeli Premijer lige, dok su Ligu Evrope takođe otvorili dosta slabo, remijima sa Tventeom i Portom.

Pošto je već sada očigledno da od titule u Premijer ligi nema ništa, Mančester će ponovo morati da se fokusira na kup takmičenja kako bi došao do nekog trofeja, a osvajanje Lige Evrope bi bila velika stvar za ovaj klub koji ne zna za međunarodni trofej od onog koji im je Morinjo osvojio 2017. godine.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema sa njima, domaćini su bez Undera, Osaija i Jukšeka, dok će kod gostiju meč propustiti Kazemiro, Fernandeš, Megvajer, Joro i Mejnu, a pod upitnikom su Maunt, Šo i Malasija.

Očekujemo veoma tvrd, napet, borben meč na "Šukru Saračoglu stadionu" i tipujemo "iks" na poluvremenu ili kraju meča.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: Xv|X (kvota 1,87)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda