SRBIN NAPADA ŠAMPIONA ENGLESKE: Šampion Češke je u neverovatnoj golgeterskoj seriji

O. M.

23. 10. 2024. u 12:32

U trećem kolu Lige šampiona Mančester siti u sredu od 21 čas na "Etihadu" dočekuje Spartu iz Praga.

СРБИН НАПАДА ШАМПИОНА ЕНГЛЕСКЕ: Шампион Чешке је у невероватној голгетерској серији

Foto: EPA-EFE/RAUL CARO

"Građani" su u prvom kolu odigrali bez golova na ovom stadionu protiv prvaka Italije Intera, da bi u drugom kolu "preslišali" Slovan iz Bratislave sa 4:0. Sparta je na startu kao domaćin sa 3:0 savladala Salcburg, a u drugoj rundi je osvojila bod na gostovanju Štutgartu.

Siti je bez poraza od početka sezone, sa osam pobeda i četiri remija, ali su dva od tih nerešenih rezultata došla u Premijer ligi, što je "građane" koštalo zaostatka od jednog boda za liderom Liverpulom. Pre tri dana izabranici Pepa Gvardiole savladali su Vulvse sa 2:1 posle preokreta, a pobednički gol postigao je Stouns u petom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

Šampion Engleske je na početku sezone izgledao dominantno, "mleo" je sve protivnike, ostvarivao više nego rutinske pobede, međutim, usledile su povrede ključnih igrača koje su znatno usporile "građane".

Prvi je van terena završio Kevin de Brujne zbog povrede na meču protiv Intera, dok je još gora vest došla nakon toga kada je sezonu zbog povrede na meču sa Arsenalom zadobio kanidat za zlatnu loptu i najbolji igrač proteklog Evropskog prvenstva Rodri.

 Mančester siti je veliki favorit danas, kako zbog očigledno boljeg igračkog kadra, tako i zbog statističkih podataka - na domaćem terenu nisu izgubili već 32 utakmice u Evropi (28 pobeda, četiri remija), a ako večeras ne izgube, postaviće novi rekord u neporaženosti u istoriji Lige šampiona ili Kupa evropskih šampiona, koji iznosi 26 mečeva.

Pored Rodrija i De Brujnea, Gvardiola neće moći da računa ni na Kajla Vokera i Oskara Baba.

S druge strane, Sparta je proteklog vikenda pobedila Liberec sa 2:1 i time prekinula mini-seriju od dva poraza od kojih je jedan došao u derbiju sa najvećim rivalom Slavijom koja sada ima šest bodova prednosti na tabeli Prve lige Češke.

Ta dva poraza jesu i jedini Spartini u sezoni, a računajući i kvalifikacije, bilans "crvenih" u Ligi šampiona je šest pobeda i dva remija.

Sparta nema lepe uspomene iz Engleske, gde je u istoriji na sedam gostovanja izborila samo jedan remi, uz šest poraza. Najsvežiji je od prošle sezone, kada ih je u osmini finala Lige Evrope eliminisao Liverpul, pobedama od 6:1 na "Enfildu" i 5:1 na "Letni".

Imanol Garsija (koleno) je povređen i ne može da igra, dok Elijas Kobo zbog bolesti još nije debitovao za "crvene".

Martin Vitik je prošlog vikenda izostao zbog domaće suspenzije, ali ima pravo nastupa protiv Sitija i mogao bi da zameni Asgera Sorensena u odbrani, pridruživši se Filipu Panaku i Jaroslavu Zeleniju u trojci centarhalfova.

Lukaš Haraslin, srpski reprezentativac Veljko Birmančević i Viktor Olatunji su u dosadašnjem toku sezone postigli po šest golova i verovatno će i večeras predvoditi napad Sparte, mada postoji mogućnst da Olatunjija zameni Albion Rahmani.

Teško je predvideti bilo koji ishod ove utakmice osim pobede domaćina, ali imajući u vidu da je Sparta, zahvaljujući vrlo potentnom gore navedenom napadačkom trojcu, postigla gol u svih 19 poslednjih takmičarskih utakmica, "kecu" se može bez bojazni pridodati i "GG".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,85)
Predlog za opreznije: 1&3+ (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu