SEVILJA VIŠE NIJE TIM ZA VELIKA DELA: "Rohiblankosi" imaju najbolji start prvenstva u poslednje tri godine, a nalaze se u donjem delu tabele

V.M.

25. 10. 2024. u 08:00

JEDANAESTO kolo La lige otvoriće Espanjol i Sevilja na "RSDE stadionu" (21.00).

СЕВИЉА ВИШЕ НИЈЕ ТИМ ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА: Рохибланкоси имају најбољи старт првенства у последње три године, а налазе се у доњем делу табеле

Foto: Profimedia

Bitka za opstanak će izgleda i ove sezone u La ligi biti veoma zanimljiva, a ako je suditi po uvodnom delu kampanje, današnji rivali će biti deo nje pošto večerašnji susret dočekuju u donjem delu tabele.

Razlika između osamnaestog Valjadolida i trianestoplasirane Sevilje iznosi samo četiri boda, tako da su sve ekipe između njih u potencijalnoj opasnosti, jer je ipak i dalje rano pričati o bici za opstanak.

Što se tiče samih ekipa, Espanjol je dobro otvorio sezonu, beležio je solidne rezultate, međutim u poslednje vreme ja ozbiljno opao u formi, doživeo je četiri poraza na poslednjih pet utakmica i evidentno je u velikom padu.

Primer toga videli smo proteklog vikenda kada su gostovali Atletik Bilbau na "San Mamesu". Slobodno se može reći da je utakmica bila gotova u prvom poluvremenu jer su "lavovi" nakon 30 minuta vodili s 3:0, dok je u nastavku igre viđeno otaljavanje posle i gol na obe strane za konačnih 4:1.

Od svojih deset poena, čak devet Espanjol je osvojio na svom terenu i već sada je jasno da će igre na "RSDE" biti presudne za katalonsku ekipu ove sezone.

Sa druge strane, Sevilja je za razliku od domaćina slabo otvorila Primeru, ali je pred reprezentativu pauzu podigla formu. Vezala je tri meča bez poraza, na njima je sakupila sedam bodova i tako se popela na, za sada, sigurno 13. mesto.

Ipak, toj seriji dobrih rezultata došao je naprasan kraj prteklog vikenda jer ih je Barselona počistila na "Monžuiku" rezultatom 5:1. Levandovski i družina su dominirali od samog početka, jasno je bilo da su daleko kvalitetnija ekipa u ovom trenutku i više nego zasluženo su slavili.

Iako ovaj bodovni saldo nije zadovoljavajuć za "rohiblankose", vredi napomenuti da su poslednje dve sezone nakon isto odigranih kola imali manje poena, tako da je određen napredak na čelu sa Garsijom Pimentom mali, ali primetan.

Zdravstvena situacija u redovima gostiju nije idealna, večeras su bez Susa, Saula i Ejukea, dok su kod domaćina pod znakom pitanja Kalero, Ekspozito, Gragera i Unuvar.

Na poslednja dva međusobna duela ovih timova slavila je Sevilja i to identičnim rezultatom, 3:2.

Odbrane nisu jači delovi večerašnjih rivala, a kvaliteta u navalama ovih timova ima, tako da tipujemo da ćemo videti bar po gol na obe strane.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,88)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA SRAMOTA! Federer ovakvo poniženje nikada nije doživeo, i to u rodnom gradu