VLAHOVIĆ JE KLJUČNI IGRAČ VELIKOG "DERBIJA ITALIJE": Ukoliko Srbin ne bude na prepoznatljivom nivou, Juve nema šta da traži protiv Intera

V.M.

27. 10. 2024. u 07:20

VEČERAS je na programu čuveni "Derbi Italije" u kojem će Inter pred punim tribinama "Đuzepe Meace" ugostiti Juventus (18.00).

ВЛАХОВИЋ ЈЕ КЉУЧНИ ИГРАЧ ВЕЛИКОГ ДЕРБИЈА ИТАЛИЈЕ: Уколико Србин не буде на препознатљивом нивоу, Јуве нема шта да тражи против Интера

Foto: AP

Utakmica između Juventusa i Intera je možda najnapetiji meč u Italiji između dva tima iz različitih gradova, istorijski od 1950-ih i 60-ih godina, a posebno nakon Kalčopolija u kojem je Juventusu oduzeta titula prvaka u sezoni 2005-06 i data Interu.

Ovo će biti 252. zvanični "Derbi Italije", a kroz istoriju su uspešniji bili "bjankoneri" sa 112 pobeda naspram 77. trijumfa "neroazura", dok su 62 puta delili bodove.

Ipak u poslednje vreme uspešniji je Inter koji je neporažen na četiri vezana meča sa Juventusom, a takođe danas ima priliku da po prvi put od 2004. godine veže uzastopne ligaške trijumfe nad velikim rivalom jer je slavio s 1:0 početkom februara kada su se ovi timovi poslednji put sastali u Seriji A.

Što se tiče forme, ona je takođe na strani domaćina koji je vezao pet pobeda u svim takmičenjima, kako sezone odmiče izgleda sve bolje na terenu i može se reći da četa Simonea Inzagija hvata prepoznatljiv zalet.

Sa druge strane, Juventus je proteklog vikenda uz dosta muka savladao Lacio čiji je otpor slomio tek u završnici meča iako je veći deo duela imao igrača više (1:0), dok je nakon toga odigrao možda i najgoru partiju ove sezone kada ga je Štutgart savladao u okviru grupne faze Lige šampiona (0:1).

Pod Tijagom Motom odbrane "bjankonera" izgleda odlično, međutim napad igra dosta slabo i jedini koji igra na visokom nivou od napadača je naš Dušan Vlahović.

Srpski centafor je jedan od najboljih strelaca lige sa pet postignutih golova, međutim pri vrhu te liste nalazi se Interov Markus Tiram (sedam pogodaka), tako da ćemo danas imati i obračun dva vrsna napadača koji bi direktno mogao rešiti ishod velikog derbija.

Takođe, dodatni motiv obema ekipama je što se bore za titulu, trentnuo zauzimaju drugo i treće mesto, a za nijansu je bolji Inter koji je osvojio poen više, mada zaostaje pet za vodećim Napolijem koji se učrvstio na vrhu jučerašnjim trijumfom nad Lećeom (1:0).

Tradicionalno utakmice ovih rivala su izuzetno tvrde, granica od tri gola nije probijena nijednom na poslednjih šest duela, a uz to bi dodali duplu šansu na Inter koji je po nama kvalitetniji tim i očekujemo da to pokaže pred svojim navijačima na "Đuzepe Meaci".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,52)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA, SVE SE REŠAVA U BEOGRADU: Đoković u problemu, ovu vest nije želeo da čuje