STEFAN U PROBLEMU: Navijači Rena već izgubili strpljenje, čeka se odluka uprave o smeni

O. M.

25. 10. 2024. u 08:00

DEVETO kolo francuske Lige 1 otvaraju Ren i Avr koji se od 20.45 sastaju na stadionu "Roažon park".

СТЕФАН У ПРОБЛЕМУ: Навијачи Рена већ изгубили стрпљење, чека се одлука управе о смени

FOTO: Profmedia

Najlošiji početak Rena u Ligi 1 u nekoliko poslednjih godina nastavljen je kada su prošlog vikenda ugrabili bod Brestu (1:1) u prvom lokalnom derbiju sezone. Uprkos njihovom vrednom izjednačenju, Ren se nalazi na samo dva boda od zone ispadanja, a njihov neubedljiv početak je naveo neke pristalice da traže ostavku glavnog trenera Žilijena Stefana.

Stefanova pozicija je već bila ugrožena pre vikenda, tako da će njegova sudbina verovatno biti rešena u naredna tri kola Lige 1, kada se ren sastaje sa ekipama Avra, Oksera i Tuluza. Ako ne osvoji bar četiri ili pet bodova iz ovih utakmica, moraće da traži novi posao.

U ovu utakmicu ulaze kao veliki favoriti zahvaljujući svom rekordu na domaćem terenu, gde su sakupljeni svi osim jednog od njihovih prvenstvenih bodova ove sezone, a jedini poraz dolazi od izazivača za titulu Monaka pre 20 dana.

S druge strane, Avr nije uspeo da pobedi Ren ni u jednoj utakmici prošle sezone a čini se da nije u poziciji da touradi ili bar zapreti ni ovaj put, pošto poseduju najduži niz aktivnih poraza u Ligi 1 od pet utakmica.  

Obećanje glavnog trenera Didijea Digara da će igrati ofanzivno, je ispunjeno, ali je možda vilo bolje da je ekipa zauzela drugačiji pristup utakmici, jer Liga 1 nije tek tako dobila status jedne od najačih liga na svetu, odmah uz bok engleskoj, španskoj, nemačkoj i itlaijanskoj. Tako, nakon što su u poslednja tri poraza primili devet golova, bez ijednog postignutog, priznao je Digar da ih napadački fudbal ostavlja „krhkim u defanzivi“. 

Iako se oba tima muče u susret ovom meču, Avr je bio slab i u odbrani i u napadu tokom poslednjih utakmica, što je doprinelo njihovom nizu od pet poraza, za koji verujemo da će se nastaviti pobedom Rena u ovom meču. Takođe, vreme je i da Ren prekine svoju seriju od četiri utakmice bez pobede, koja može da zavara jer su u pitaeu bili susreti sa tri od četiri trenutno najboljeplasirane ekipe u Ligi 1 (PSŽ, Monako i Lans), plus učesnik Lige šampiona, Brest.

Kliknite na link za NAŠ TIP: 1 (kvota 1,52)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA SRAMOTA! Federer ovakvo poniženje nikada nije doživeo, i to u rodnom gradu