A POSLE "PETARDE" PROTIV CRVENE ZVEZDE: Monako veliki favorit u derbiju Azurne obale

O. M.

27. 10. 2024. u 08:55

U jednom od najzanimljivijih mečeva koji su na programu ovog vikenda u Ligi 1, Nica će na "Alijanc rivijera" stadionu" ugostiti Monako (17.00).

А ПОСЛЕ ПЕТАРДЕ ПРОТИВ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ: Монако велики фаворит у дербију Азурне обале

Foto: Profimedia

Domaćin je osmi uoči ovog kola sa po dve pobede i poraza, uz čak četiri neodlučene. Monako je drugi sa istim brojem bodova koliko ima lider Pari Sen Žermen, 20. Nakon što je u pretprošlom kolu Nica izborila bod protiv "Svetaca" na kratko su "kneževi preuzeli lidersku poziciju, ali su u prošlom koli i oni odigrali nerešeno, sa Lilom, Što je PSŽ iskoristio da se pobedom nad Strazburom vrati na čelo.

Letimičan pogled na tabelu Lige 1 dovoljan je da se vidi kako je Nica postigla čak 16 golova ili dva po utakmici, što je znatno viši prosek nego prošle sezone kada su "orlovi" postigli ukupno 40 golova. Međutim, taj pogled može da zavara jer je polovina tih 16 golova došlo u samo jednoj utakmici, trenutnku inspiracije protiv Sent Etjena tokom pobede od 8:0.

Posle tog trijumfa, koji se desio pre više od mesec dana, usledio je sunovrat Nice, šest utakmica bez pobede - po tri u prvenstvu i Ligi Evrope.

Jedna svetla tačka u tom nizu jeste pomenuti remi sa Pari Sen Žermenom, dok su ostali neporaženi i protiv Lensa, odnosno Nanta.

Porazi su doživljeni u Ligi Evrope, od Ferencvaroša (0:1) i od Lacija (1:4), dok su sa Real Sosijedadom remizirali. Od Mađara su izgubili prilično nesrećno, autogolom Mojsea Bombita, dok je kasni crveni karton za Pabla Rosarija nešto što će tek da napravi probleme, u nastavku takmičenja.

"Orlovima" očajnički treba pobefa u "derbiju Azurne obale", ali imajući u vidu kvalitet i trenutnu formu obeju ekipa, remi će im biti "puna kapa". Nica nije uspela da pobedi Monako kod kuče na pet poslednjih utakmica, osvojivši samo jedan bod, dok je poslednji poraz Monako ovde doživeo u martu 2020. godine.

Nisu "kneževi" još okusili gorčinu poraza u ovoj sezoni, imaju osam pobeda i tri remija. Najnovija utakmica te impresivne serije odigrala se u utorak kada je Monako ostvario dominantan učinak na svom "Luju Drugom" i ostvario pobedu od 5:1 u meču Lige šampiona nad šampionom Srbije Crvenom zvezdom.

Takumi Minamino je postigao ddva, Bril Embolo, Vilfrid Singo i Manje Akliuše po jedan i pomerio Monako na sedam bodova, ostavljajući ga na četvrtom mestu posle tri kola Lige šampiona.

Sada će se ponovo fokusirati na domaće akcije, a ekipa Adija Hitera izgleda spremna za ozbiljan napad na titulu.

Monako trenutno deli zajednički najbolji odbrambeni rekord sa Lensom, pošto je ove sezone primio samo četiri gola u Ligi 1.

Gosti su takođe pobedili u sve tri svoje ligaške utakmice u gostima ove sezone, dok su nad Nicom slavili na tri od poslednja četiri gostovanja. Sve ukazuje na to da se Nici smeši prvi poraz kod kuće ove sezone.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SADA GA BRANI: Slavni Amerikanac otkrio kako će izgledati dalja karijera Novaka Đokovića