SPEKTAKL U ARENI: Partizan uz pomoć punih tribina ruši ''ponos Izraela''?

M.T.

18. 11. 2022. u 13:21 >> 13:21

MAKABI je doživeo dva uzastopna poraza.

СПЕКТАКЛ У АРЕНИ: Партизан уз помоћ пуних трибина руши понос Израела?

FOTO: ABA liga/ Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana posle tri uzastopne pobede prekinuli su dobar niz u prošlom kolu u Pireju, a večeras od 20.30 u punoj ''Štark areni'' dočekaće u okviru osmog kola Makabi iz Tel Aviva.

Vratili su se "crno-beli" posle osam sezona u Evroligu na radost navijača i posle sedam kola situacija ne izgleda loše po Partizan. Jeste tim Željka Obradovića doživeo tri poraza u prva tri kola, ali je bilo nephodno da stvari legnu na svoje mesto i crno-beli su počeli da pobeđuju. Partizan je u naredne tri utakmice ostvario sve tri pobede, a onda su na scenu stupile povrede i kvalifikacioni prozori za Svetsko prvenstvo.

Otišli su "crno-beli" u Atinu na noge Olimpijakosu bez povređenih Balše Koprivice, Alekse Avramovića, Alena Smailagića i Dantea Egzuma, dok su sa reprezentacijom Srbije bili Uroš Trifunović i Danilo Anđušić, i igrali su dok su imali snage, da bi potom postali lak zalogaj Pirejcima. Ipak, 11. pozicija uz skor od tri pobede i četiri poraza nije loša za crno-bele koji su u međuvremenu doveli i Slovaka Vladimira Brodzijanskog koji treba da zameni Balšu Koprivicu i mogao bi da debituje večeras protiv Makabija.

Klub iz Tel Aviva u poslednjih pet kola imao je učinak od tri pobede i dva poraza. ''Ponos Izraela'' igra u serijama pošto je prvo imao niz od tri pobede, da bi u poslednja dva kola oba puta bio poražen, u duelima pritiv Baskonije i Barselone. Posebno je bio upečatljiv poraz od Baskonije 116:87. Posle ta dva poraza Makabi trenutno zauzima 9. mesto na tabeli sa skorom od četiri pobede i tri poraza i eventualnom pobedom bi Partizan uspeo da prestigne Makabi.

Trener Makabija Oded Kataš ne može da računa na Romana Sorkina koji je povređen, ali je svakako zdravstvena situacija u redovima izraelskog tima neuporedivo bolja u odnosu na onu u Partizanu.

Biće ovo prvi duel ova dva tima u Evroligi posle osam i po godina, a u toj poslednjoj utakmici Partizan je uspeo da slavi. Bila je to jedna od pet pobeda koju su "crno-beli" ostvarili u poslednjih deset evroligaških mečeva protiv Makabija koji je takođe trijumfovao pet puta. Ova dva tima su odigrala i dve utakmice u ABA ligi u sezoni 2011/2012. i oba puta je Makabi bio bolji u tim mečevima.

NAŠ TIP: Pobednik meča 1 (kvota 1,84)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi